Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας με την Unicef είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας με την Unicef  είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο

«Ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται στην πράξη»

«Ένα προσωπικό μου όραμα μεταφράζεται στην πράξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία. «Μια στατιστική που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι ότι ένα παχύσαρκο παιδί μπορεί να γίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας. Αγαπάμε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εμφάνισης», τόνισε και σημείωσε ότι όλα είναι θέμα υγείας. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που συγκροτήθηκε μαζί με την Unicef λέγοντας ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στην παιδική παχυσαρκία και των εισοδημάτων των νοικοκυριών στα οποία μεγαλώνουν. Μπορούμε να τρώμε υγιεινά και να απολαμβάνουμε το φαγητό μας. Δεν βρίσκουμε τόνισε τα υγιεινά φαγητά στα κυλικεία των σχολείων και γι αυτό έχουμε δώσει έμφαση στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έτσι ώστε τα παιδιά να αθληθούν και να περνούν λιγότερες ώρες στο κινητό τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επίσης για την σημασία της εκπαίδευσης των γονιών στο τι είναι υγιεινή διατροφή.

Μοιράστηκε μια προσωπική του ιστορία λέγοντας ότι θυμάται την μητέρα του όταν ήταν μικρός που του έλεγε «φάε παιδί μου».

«Όλοι της δικής μας της γενιάς έχουμε ακούσει αυτή την φράση μεγαλώνοντας», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας  θα υλοποιηθεί με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.