Μητσοτάκης: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό

Μητσοτάκης: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε αίσθηση

Τους στόχους της κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με θέμα «Ο ρόλος του τουρισμού στο μέλλον της Ελλάδας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι εκτιμά πως όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ελάχιστες επιπτώσεις στον τουρισμό, έτσι θα γίνει και με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Είπε ακόμα ότι έχουν μπει τα θεμέλια για ένα νέο τουριστικό προϊόν με ποιότητα, ανθεκτικότητα και νέες εμπειρίες αλλά και στόχος είναι να προσελκύουμε επισκέπτες πρόθυμους να δαπανήσουν στην Ελλάδα.

Επισήμανε ότι δεν πρέπει να δείξουμε εφησυχασμό παρά τα θετικά στοιχεία και ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί.

«Θέλουμε η ελληνική εμπειρία να είναι καλύτερη από κάθε άλλο προορισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να προσελκύει επισκέπτες από όλα τα βαλάντια και επανέλαβε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και να συνδεθεί ο τουρισμός με το πολιτιστικό μας απόθεμα. Δεσμεύθηκε ότι πόροι του ταμείου ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε αυτό.

Μεγάλη έμφαση έδωσε και στην εικόνα που εμφανίζει η χώρα στους επισκέπτες και σημείωσε την ανθεκτικότητα που επέδειξε ο ελληνικός τουρισμός μετά την πανδημία.

Επίσης, χαρακτήρισε αιμοδότη του τουρισμού την ιδιωτική πρωτοβουλία και υπογράμμισε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να θέτει το πλαίσιο και τους κανόνες, για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο του Ελληνικού, λέγοντας ότι λίγοι το πίστεψαν στην αρχή ως ιδέα.

«Πέρα από την αναπτυξιακή του συνεισφορά, θα αποτελέσει το Ελληνικό μία από τις βιτρίνες της νέας Ελλάδας που οραματιζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ελληνικό είναι μία ανοιχτή πόλη. Δεν είναι μία κλειστή κοινότητα που αφορά μόνο όσους ζουν εκεί», είπε και συμπλήρωσε «Το ΑΕΠ και οι επενδύσεις θα είναι το τελικό προϊόν, που θα προσθέσει στη συνολική αλλαγή του brand της χώρας».

«Αναρωτιέμαι για πόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση»

Μπορεί η συζήτηση στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να ήταν για τον τουρισμό αλλά ένα σχόλιό του στο τέλος έβγαλε είδηση.

Όταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ σχολίασε ότι διαπιστώνει μια νοσταλγία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να κάνω σχόλιο για το τι συμβαίνει στον κόσμο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μόνο να αναρωτηθώ για πόσο καιρό θα είναι αξιωματική».