Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Γάζα στο Παρίσι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η επιχειρησιακή πτυχή του ζητήματος της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα

Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους αμάχους στη Γάζα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο Παρίσι, θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι εργασίες της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, θα επικεντρωθούν στην επιχειρησιακή πτυχή του ζητήματος της παροχής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές, οι τρεις πρωταρχικοί στόχοι είναι ο προσδιορισμός των βασικών αναγκών, η άμεση κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα, νερό και ενέργεια και τέλος η προστασία του άμαχου πληθυσμού, έτσι όπως αυτή ορίζεται από τους διεθνείς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αντικείμενο της συζήτησης θα είναι και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου μέσω της Κύπρου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας με τελικό προορισμό τη Γάζα, καθώς επίσης και η χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος.