Ανδρουλάκης: Ο οριζόντιος φόρος της κυβέρνησης είναι «χάδι» για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες

Ανδρουλάκης: Ο οριζόντιος φόρος της κυβέρνησης είναι «χάδι» για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών συζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων, στα γραφεία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τη συζήτηση, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο σύγχρονο, δίκαιο, αντικειμενικό. Επέκρινε τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως έχει ιδιοτελή στάση υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ανακοινώσει τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά εκ των υστέρων ανακοίνωσε οριζόντια μέτρα.

Όπως πρόσθεσε, αναδεικνύεται κυβερνητική ανικανότητα επειδή δεν μπορεί να αξιοποιήσει σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα κυβερνητικά μέτρα είναι «χάδι» για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θέλω να θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν τις εκλογές, όταν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και μιντιακών βραχιόνων, επικρίνοντάς μας για "φοροκαταιγίδα" και"φορομπηχτική πολιτική", ενώ επί της ουσίας προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά και να φορολογήσουμε με έναν δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο τον μεγάλο πλούτο, ώστε να υπάρχουν έσοδα για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες, οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

- Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ

- Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

- Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

- Κων/νος Κόλλιας, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

- Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

- Μενέλαος Γαρδικιώτης, πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

- Νικόλαος Κουγιουμτζής, αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

- Αντώνης Μέγγουλης, διευθυντής ΕΣΕΕ

- Γεώργιος Ρούσκας, πρόεδρος Δ.Σ. Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων

- Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

- Μαρία Μπρουζούκη, γγ Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών

- Βασίλης Κατσούλας, μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων

- Αθανάσιος Νησιώτης, μέλος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρέστησαν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου, Θανάσης Γλαβίνας, ο γραμματέας Τομέα Επιστημόνων, Γιάννης Ράπτης, ο γραμματέας Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Ζαχαρίας Μαυρούκας και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Κουτσούκος.