Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη κριτική τους στην κυβέρνηση για το Ισραήλ

Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη κριτική τους στην κυβέρνηση για το Ισραήλ

«Διαχωρίσαμε τη Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό» - «Να διαβάσετε λίγο περισσότερο για την ιστορία του κόμματός σας» απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κριτική του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Ανδρουλάκη, για τη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της στάσης της Ελλάδας τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε διαχωρισμός ανάμεσα στη Χαμάς και τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και στην στρατιωτική αντίδραση του Ισραήλ που θα πρέπει να λάβει υπόψιν το διεθνές δίκαιο. «Διαχωρίσαμε τη Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό. Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ζημιώνει τον παλαιστινιακό λαό και πρέπει να ηττηθεί. Η Ελλάδα ζήτησε «ανθρωπιστικές παύσεις και διακοπή των επιχειρήσεων για να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας, καθώς η επίθεση έχει κλιμακωθεί πολύ πέραν από μία λελογισμένη αντίδραση μετά την επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Στο Κάιρο είδα τον πρόεδρο Αμπάς και συνομίλησα και στο τηλέφωνο μαζί του κ. Φάμελλε και κ. Ανδρουλάκη», είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αναφέρει, ότι ο πρωθυπουργός συνάντησε μόνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. Απαντώντας στον κ. Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός είπε «αλήθεια, κ. Ανδρουλάκη, ήρθατε και μας είπατε για την μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Και αναφερθήκατε στις εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιάσερ Αραφάτ την δεκαετία του ’80, ισχυριζόμενος τι; Ότι ήταν ισορροπημένες οι σχέσεις της χώρας τότε με την ευρύτερη γειτονιά μας;

Διότι θέλω να σας θυμίσω -γιατί δεν τα θυμάστε μάλλον καλά- ότι επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα, η οποία δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ. Και αυτό εσείς έρχεστε και ισχυρίζεστε τώρα, κάνοντας αναφορά σε εκείνη την περίοδο, ότι ήταν ισορροπημένη πολιτική. Ή δεν τα ξέρετε λοιπόν, οπότε καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε και να διαβάσετε λίγο περισσότερο για την ιστορία του κόμματός σας ή πολύ απλά είστε εκτός θέματος, κάνοντας αυτή τη συγκεκριμένη αναφορά».