Σκρέκας για ακρίβεια: Είμαστε στον μέσο όρο της Ευρώπης – Ελέγχονται επτά πολυεθνικές εταιρείες για το περιθώριο κέρδους

Σκρέκας για ακρίβεια: Είμαστε στον μέσο όρο της Ευρώπης – Ελέγχονται επτά πολυεθνικές εταιρείες για το περιθώριο κέρδους

Τι είπε για τις διαφορετικές τιμές σε ίδια προϊόντα σε Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ

Για την ακρίβεια στην αγορά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Ο υπουργός είπε πως αναμφίβολα το πρόβλημα της ακρίβειας είναι υπαρκτό για τους καταναλωτές, αλλά επισήμανε πως δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό φαινόμενο.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε επτά πολυεθνικές εταιρείες σχετικά με τα περιθώρια κέρδους των προϊόντων τους «και, εφόσον, διαπιστωθεί πρόβλημα, δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Αναφορικά με τις διαφορετικές τιμές σε ίδια προϊόντα σε Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων τα απορρυπαντικά και τα είδη προσωπικής φροντίδας, ο Υπουργός είπε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό και συνέχισε λέγοντας ότι, αυτό που συμβαίνει στην ελληνική αγορά σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας της. «Η αγορά μας είναι ρηχή και κάποιοι έχουν δεσπόζουσα, ολιγοπωλιακή θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας. Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να δώσει ανάσα κυρίως στα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε έχει ένα τετράπτυχο αντιμετώπισης των πληθωριστικών πιέσεων: «Πρώτον με τη στήριξη του εισοδήματος, δεύτερον με τον έλεγχο της αγοράς και την πάταξη της αισχροκέρδειας, τρίτον με την τόνωση του ανταγωνισμού και τέταρτον με την ενδυνάμωση του καταναλωτή» είπε ο κ. Σκρέκας.