Δημοσκόπηση MEGA: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου

Δημοσκόπηση MEGA: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου

Πώς αξιολογείται το έργο της κυβέρνησης - Τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 18 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα στοιχεία της νέα δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 30% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 12%, «χάνοντας» 1,7 ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,6%, το ΚΚΕ με 8,1% και η Ελληνική Λύση με 5,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, το ΜέΡΑ25 με 2,8%, η ΝΙΚΗ με 2,6% και οι Σπαρτιάτες με 2,1%. Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 5,8%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει στις 22,8 ποσοστιαίες μονάδες, όσο και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, το ΚΚΕ με 10,2%, η Ελληνική Λύση με 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η ΝΙΚΗ με 3,2% και οι Σπαρτιάτες με 2,6%.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχειά της δημοσκόπησης, το 72% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης.

Αρνητική κατά 85% είναι και η εντύπωση των ερωτηθέντων για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, ενώ κατά 59% είναι αρνητική και για το έργο που της Κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ενισχυμένο θεωρεί το 69% το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, αλλά και το ΚΚΕ (62%). Αντίθετα, η πλειοψηφία θεωρεί ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκαν από το αποτέλεσμα, με 58% και 81% αντίστοιχα.