Ο Κασσελάκης απαντά στον Μητσοτάκη: Έγινε… ο Κολοκοτρώνης του ΕΣΥ – Οι διοικητές θα επιλέγονται από υπουργό

Ο Κασσελάκης απαντά στον Μητσοτάκη: Έγινε… ο Κολοκοτρώνης του ΕΣΥ – Οι διοικητές θα επιλέγονται από υπουργό

«Εξαπάτηση οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις επιλογές των διοικήσεων των Νοσοκομείων»

Απάντηση στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων δίνει μα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε…ο Κολοκοτρώνης του ΕΣΥ: ανακοίνωσε την "επανάστασή" του στις διοικήσεις των νοσοκομείων: Θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε διαγωνισμό και ο νέος διοικητής θα επιλέγεται από τον υπουργό, ο οποίος παίρνει bonus ή απολύεται από τον πρωθυπουργό». Ο κ. Κασσελάκης κάνει λόγο για εξαπάτηση και προσθέτει: «Αυτά τα κομματικά παιχνίδια θα τελειώσουν. Μία Σύγχρονη Αριστερά θα πετάξει έξω την εκάστοτε κυβέρνηση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Οι ζωές των Ελλήνων πολιτών απαιτούν ένα σύστημα που δεν θα βασίζεται στην κομματική ταυτότητα. Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους το αυτονόητο».

Προκειμένου να «διαπιστωθεί το μέγεθος της εξαπάτησης» παραπέμπει στην απάντηση που δίνει με δικό της βίντεο η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει «την αποτυχία στην επιλογή των νοσοκομείων από την κυβέρνηση την προηγούμενη πενταετία». Ακολούθως ρωτά γιατί «δεν εφαρμόστηκε ο νόμος 4735 ο νόμος Βορίδη στην επιλογή των διοικήσεων και τι καινούργιο φέρνει ο νέος νόμος». Τέλος ρωτά τον πρωθυπουργό: «σε ποιους νέους ανθρώπους απευθύνεστε όταν λέτε ότι τους δίνετε το δικαίωμα να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό επιλογής διοικήσεων; Ποιος νέος άνθρωπος θα μπορεί να έχει προϋπηρεσία σε συναφή διοικητική θέση για πέντε ή δέκα έτη; Εκείνοι που έφυγαν στο εξωτερικό ή εκείνοι που χρειάζονται να δουλεύουν σε δύο και τρεις δουλειές για τον βιοπορισμό τους. Η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην στελέχωση της δημόσιας διοίκησης δεν μπορεί να έρθει με on off κριτήρια, μικρομπόνους και θολά φίλτρα διότι έτσι δεν θα προλάβει καν να ξεκινήσει η επανάσταση που σχεδιάσατε».