Μπακογιάννης για ντιμπέιτ με Δούκα: Με εξέπληξε ότι δεν συμφωνήσαμε για τις κάμερες

Μπακογιάννης για ντιμπέιτ με Δούκα: Με εξέπληξε ότι δεν συμφωνήσαμε για τις κάμερες

Τι λέει ο δήμαρχος Αθηναίων για τον αντίπαλο του

Για το ντιμπέιτ που είχε με τον αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, Χάρη Δούκα μίλησε το πρωί της Παρασκευής (13/10) ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΚώστας Μπακογιάννης. «Με εξέπληξε ότι δεν συμφωνήσαμε για τις κάμερες» επεσήμανε και ανέφερε πως περίμενε να έχουν περισσότερα σημεία σύγκλησης.

«Το ντιμπέιτ το ήθελα και το επιδίωξα» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της πρώτη Κυριακής, που ήταν μια αναγνώριση στο έργο της δημοτικής αρχής, η αποχή προβληματίζει» σημείωσε.

«Είναι υποχρέωσή μου, εφόσον απευθύνομαι σε όλους του Αθηναίους και τις Αθηναίες και θέλω να υπηρετήσω για ακόμη μια θητεία, να κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους να έρθουν στις κάλπες. Αλλά θα φανεί την Κυριακή» δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας ο οποίος διεκδικεί εκ νέου τα ηνία της πρωτεύουσας.

Σε ερώτηση αν έχει μεγάλες διαφορές με τον ανθυποψήφιό του Χάρη Δούκα απάντησε ότι «μιλάμε για τα σπίτια μας και τις γειτονιές μας, άρα έχουμε πεδία συνεννόησης. Από Δευτέρα θα είμαστε μαζί το δημοτικό συμβούλιο και θα συμφωνούμε διαφωνώντας».

«Θα ήθελε να υπάρχουν περισσότερα σημεία σύγκλισης. Έκανα και προσπάθεια να τα βρω στο ντιμπέιτ. Με εξέπληξε ότι δεν συμφωνήσαμε για τις κάμερες. Γιατί όχι; Αφού καταφεύγουμε σε κάμερες κατοικιών και καταστημάτων σε περιπτώσεις εγκλημάτων» υπογράμμισε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «η ασφάλεια είναι η βάση του πολιτισμού της καθημερινότητας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε» σημείωσε και έφερε το εξής παράδειγμα: «Για παράδειγμα, έχουμε μια πλατεία που πάμε ως δήμος και καθαρίζουμε, πλένουμε, αλλάζουμε κάδους, αλλάζουμε φώτα, βάζουμε led, ανανεώνουμε την παιδική χαρά. Θέλω να πω ότι κάνουμε τη δουλειά μας πρακτικά. Δεν μετασχηματίζουμε την πλατεία, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει βοηθηθεί η καθημερινότητα των Αθηναίων. Η προσπάθεια ακυρώνεται αν δεν υπάρχει ασφάλεια στην πόλη».

«Από το δημόσιο βήμα που έχω μεταφέρω την απόγνωση και την απελπισία των κατοίκων αυτής της πόλης πως αυτό δεν αντέχεται» δήλωσε.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε κάθετα, δηλαδή θέλουμε το μοντέλο της τοπικότητας»

Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες είπε πως «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το κουβάρι, που είναι πραγματικός τραγέλαφος. Είναι ντροπή να επαναλαμβάνουμε την ίδια συζήτηση για χρόνια. Η υπάρχουσα κατάσταση είναι συνειδητή επιλογή του συστήματος, που θεωρεί ότι έτσι προστατεύει τον εαυτό του, αλλά όλοι μαζί χάνουμε. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

«Πρέπει να σκεφτόμαστε κάθετα, δηλαδή θέλουμε το μοντέλο της τοπικότητας, η πόλη να δουλεύει από τη γειτονιά. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τη γνώση μας στο πεδίο» συμπλήρωσε.

«Έχουμε καταθέσει πρόταση όλα τα φρεάτια εντός του δήμου Αθηναίων να είναι ευθύνη του δήμου Αθηναίων» σημείωσε ενώ ανέφερε το παράδειγμα της πεζογέφυρας του Αγίου Νικολάου που είναι κλειστή δέκα χρόνια: «πρέπει να διεκδικήσουμε την αρμοδιότητα για να την ανοίξουμε» είπε και έκανε λόγο για γραφειοκρατικό κυκεώνα.

«Εμείς αντί να διώχνουμε αρμοδιότητες, θέλουμε να πάρουμε την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε όσι οσον αφορά την κλιματική κρίση η δημοτική αρχή έχει υιοθετήσει τη ρήτρα κλίματος, η οποία μπήκε σε όλες τις πολιτικές.

Για τα δένδρα της Αθήνας ανέφερε πως σήμερα υπάρχουν 100.000 και ο ρεαλιστικός στόχος είναι να προστεθούν άλλα 16.000.

Κλείνοντας ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την τεράστια ευγνωμοσύνη του στους Αθηναίους και τις Αθηναίες που του επέτρεψαν να υπηρετήσει την πόλη λέγοντας: «Έμαθα πόση σημασία έχει να δουλεύεις από τα κάτω, να μην κουνάς το δάχτυλο, να δίνεις το χέρι, να ακούς».