Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Στόχος η ανάπτυξη να οδηγήσει σε σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Στόχος η ανάπτυξη να οδηγήσει σε σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ορόσημο την διατήρηση στην αρχή της νέας τετραετίας υψηλών ρυθμών ανάπτυξης πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Για τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που θα ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ως ένα ορόσημο της αρχής της νέας τετραετίας της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ανοικτή συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι «η ανάπτυξη δεν έχει αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, πρέπει να οδηγεί στην σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μία ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο την "πράσινη" μετάβαση, την κλιματική αλλαγή και δεν θα μπορεί να αγνοεί τις αλλαγές, που φέρνει η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (…) Στόχος να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Το ζητούμενο είναι πώς θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς τα λάθη του παρελθόντος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα θα είναι από τους πρωταγωνιστές στην «πράσινη» μετάβαση, για την οποία όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί να διεκδικεί πάντα Ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξή της. Όσον αφορά στην διάθεση Ευρωπαϊκών πόρων προς τις επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός επεσήμανε, ότι «αντιμετωπίζουμε ένα δομικό πρόβλημα ως Ευρώπη. Δεν έχουμε δυνατότητα και διάθεση να κάνουμε κάτι, ώστε να αντιπαρατεθούμε με τις ΗΠΑ ως προς τη μαζική χρηματοδότηση επιχειρήσεων».