Βρούτσης: Κλειστό θα παραμείνει το ΟΑΚΑ όλο το 2024

Βρούτσης: Κλειστό θα παραμείνει το ΟΑΚΑ όλο το 2024

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωσε ότι τουλάχστον το Ποδηλατοδρόμιο θα λειτουργήσει εντός του 2024

Κλειστό θα παραμείνει το ΟΑΚΑ όλο το 2024, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη συνέχεια, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Διαβεβαίωσε πάντως, ότι εντός του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Ποδηλατοδρομίου. Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ασφάλειας του στεγάστρου, υποστηρίζοντας ότι «δεν χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο». «Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένες μελέτες για την ολιστική αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Και εξασφαλισμένα χρήματα για να το κάνει. Προχτές το Σάββατο έστειλα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τον θεσμικό Σύμβουλο του Κράτους σε αυτά τα θέματα, τη σχετική μελέτη που παραλάβαμε για να συγκροτηθεί τάχιστα ομάδα ειδικών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες. Εως ότου να έχουμε τα πορίσματά τους. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να εκκινήσουν αμέσως οι όποιες ενέργειες απαιτηθούν» είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού συνέχισε λέγοντας, ότι «δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ειδικά για το Ποδηλατοδρόμιο, ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο, όπως δεσμεύεται το ΤΑΙΠΕΔ, η αποκατάστασή του υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024. Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Στο πλαίσιο αυτό και πολύ πριν δημιουργηθεί το θέμα με τα στέγαστρα Καλατράβα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα στις 31 Αυγούστου 2023, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά Γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα άνω των 2.000 θεατών, εάν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και άδεια στατικότητας».