Χαρδαλιάς: Για όλα τα έργα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη θα φτιάξουμε Παρατηρητήριο

Χαρδαλιάς: Για όλα τα έργα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη θα φτιάξουμε Παρατηρητήριο

«Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης είναι πρώτη προτεραιότητα για μας» αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Στη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου που θα επιβλέπει όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Αττική ανεξαρτήτως υπευθύνου, μίλησε σήμερα στο Open ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, «εγώ θέτω για την Αττική ένα Παρατηρητήριο. Πώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία; Είχαμε ένα tower μπροστά μας και βλέπαμε όλα τα δεδομένα που χρειαζόμασταν για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που προέκυπταν. Θες να παίξεις σκάκι; Πρέπει να βλέπεις όλα τα κομμάτια, αλλιώς θα χάσεις όλη την παρτίδα».

«Εμείς θέλουμε μονάδα διοικητική που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη. Τι κάνει; Παρακολουθεί όχι μόνο τα έργα της Περιφέρειας αλλά όλα τα έργα που είναι στην Περιφέρεια. Παρακολουθεί την εξέλιξή τους, αν ο οδικός χάρτης έχει ακολουθηθεί, αν τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται, αν υπάρχουν δυσκολίες και σε ποια υπουργεία, ώστε ο Περιφερειάρχης να είναι εκεί και να μπορεί να παρεμβαίνει σε κάθε υπουργείο και να λύνει τα ζητήματα».

 

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα συνεργαστώ με όλους. Αν χρειαστεί όμως να συγκρουστώ, θα το κάνω. Αλλά να ξέρετε ότι στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχει και η πεποίθηση και η άποψη πως πρέπει να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς. Και αυτό είναι που κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για την επόμενη μέρα».

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρζης στην αντιπλημμυρική και την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω όλοι έχουν αντιληφθεί τα προβλήματα που υπάρχουν. Και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάμε σε μια μητροπολιτική προσέγγιση. Δεν μπορεί να λειτουργούμε οριζόντια σε όλες τις περιφέρειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Έχουμε 5 εκατομμύρια πολίτες. Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης είναι πρώτη προτεραιότητα για μας. Αφορά την ασφάλεια του πολίτη».