Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι προκύπτει για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι προκύπτει για Κασσελάκη και ΣΥΡΙΖΑ

Ποια η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών - Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία

Ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος περίπου 6 στους 10 πολίτες (58%), όπως προκύπτει από τη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων δηλώνει, ότι αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης εμφανίσθηκε προ ολίγων μηνών στην πολιτική ζωή, το 27% θεωρεί ότι αυτό αποτελεί μειονέκτημα, ενώ το 46% απαντά ότι ουσιαστικά δεν τους κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αλλά και η ίδια η δημοτικότητα του κ. Κασσελάκη φθάνει στο 28% -όπως και του Νίκου Ανδρουλάκη- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43%. Δεύτερος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται με 39% ο κ. Κουτσούμπας, ενώ μια ανάσα πίσω από τους κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, καμπανάκι και για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%. Ομως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.

Η ανάδειξη του κ.Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα ως προς τα ποσοστά των κομμάτων. Ετσι, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 17% έναντι 32,5% της ΝΔ (διαφορά 15,5 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα φτάνει τις 19 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ με 10,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, το ΜέΡΑ25 με 1,5%, άλλο κόμμα απαντά το 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14%.

Σε σενάριο αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ με 12%, το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 6%, οι Σπαρτιάτες με 4%, η Νίκη με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, το ΜέΡΑ25 με 2% και τα υπόλοιπα κόμματα με 4%.