Δημήτρης Μάντζος: Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες μας

Δημήτρης Μάντζος: Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για το κράτος δικαίου και τις ελευθερίες μας

Τόνισε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι «η ανάγκη αξιοκρατικής επιλογής των μελών των ανεξαρτήτων Αρχών»

Tους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε την κυβέρνηση πως επιχειρεί να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΑΔΕ εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ 100,3.

Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών, καθώς αύριο Παρασκευή, θα συνεδρίαζε η ΑΔΑΕ σε ολομέλεια για να συζητήσει την εισήγηση του προέδρου της για την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ.

«Γιατί; Διότι η ΕΥΠ αρνήθηκε να στείλει στην ΑΔΑΕ τον φάκελο, που δήθεν αιτιολογούσε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Αιφνιδιαστικώς, λοιπόν, έρχεται η Βουλή να αντικαταστήσει όσα μέλη είχε λήξει η θητεία τους εδώ και πολύ καιρό, την παραμονή της συνεδρίασης της ΑΔΑΕ. Επί μήνες λειτουργεί η ΑΔΑΕ σε αυτό το καθεστώς, έχει συνεδριάσει πάμπολλες φορές, και η ΝΔ προκαλεί αλλαγή στη σύνθεση την παραμονή μιας τέτοιας κρίσιμης απόφασης. Φαίνεται ότι μόλις σήμερα κατάφερε να βρει τα 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να πετύχει την αλλαγή των μελών», προσέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επανέλαβε ότι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι «η ανάγκη αξιοκρατικής επιλογής των μελών των ανεξαρτήτων Αρχών» και τόνισε: «Δεν συμμετέχουμε σε συναλλαγές ή άλλου τύπου deals, που μπορεί να έχουν υπάρξει. Κατά συνέπεια, η στάση μας θα εξακολουθήσει να είναι αξιακή».

Συμπληρώνοντας, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για μια «δυσώδη υπόθεση που ακόμη και σήμερα εκθέτει διεθνώς τη χώρα». «Σε αυτές τις υποθέσεις κράτους δικαίου, δημοκρατίας και θεσμών, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μαχόμαστε για τις ελευθερίες των πολιτών και τις θεσμικές μας κατακτήσεις. Όσο επικίνδυνη και αν είναι η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα».

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τις νέες καταστροφές από την κακοκαιρία, ιδιαίτερα στον Βόλο. «Είκοσι μόλις ημέρες μετά, βλέπουμε ξανά την ίδια ανοχύρωτη πόλη, της οποίας το βασικό πρόβλημα, σύμφωνα με τη δημοτική της αρχή, ήταν αν θα είναι στολισμένη τα Χριστούγεννα. Βλέπουμε ξανά τις υποδομές της πόλης να δοκιμάζονται και μελέτες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μένουν στα συρτάρια εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει, να συζητήσουμε κατεπειγόντως για πραγματική πολιτική προστασία με έμφαση στην πρόληψη. Υπάρχει η επιστημονική γνώση, δεν πρέπει να την αμφισβητούμε, και πρέπει να χαράξουμε όλες και όλοι μαζί την πορεία μας προς ένα πιο ανθεκτικό μέλλον» ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστήριξε ότι το ζητούμενο παραμένει πολιτικό κι όχι προσωπικό, ούτε αμιγώς επικοινωνιακό. «Το διακύβευμα είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες επιλογές και σε πρόσωπα και σε πολιτικές του νέου αρχηγού, δείχνουν ότι, εκτός από το brand name, τα γραφεία και την κοινοβουλευτική ομάδα, ο νέος αρχηγός κληρονόμησε όλο το ενεργητικό και το παθητικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι νέος ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο κόμμα που αποδοκιμάστηκε και το 2019 ως κυβέρνηση και το 2023 ως αντιπολίτευση. Άρα, μπροστά μας είναι τα πολιτικά κριτήρια. Θα κριθούμε και θα συγκριθούμε όλοι στην πολιτική ουσία. Η επικοινωνία είναι καλή, αλλά ως μέθοδος εξωστρέφειας ενός πραγματικού πολιτικού περιεχομένου. Αν το περιεχόμενο είναι κενό και το μόνο ενδιαφέρον είναι αν μου αρέσουν τα ντολμαδάκια και τα γιουβαρλάκια, τότε έχουμε σοβαρό ζήτημα και πρέπει να το συζητήσουμε», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θανάσης Γκλαβίνας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρέπει να ξέρουμε τις πολιτικές του θέσεις. Πρέπει να γίνει αντιπαράθεση σε ένα πολιτικό πλαίσιο, αντί να βλέπουμε ένα απολίτικο και από-ιδεολογικοποιημένο και επικοινωνιακό φαινόμενο».