Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στο Βόλο και τη Βόρεια Εύβοια – Η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν μόνιμοι εχθροί μας

Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στο Βόλο και τη Βόρεια Εύβοια – Η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν μόνιμοι εχθροί μας

«Θα δώσουμε τη μάχη με όσους επλήγησαν»

Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση μετά τις εκλογές πραγματοποιεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του, σχολίασε αστειευόμενος ότι οι κύριοι Γεωργιάδης και Σπανάκης κάθονταν στα έδρανα του ΚΚΕ.

Η σημερινή μας συνεδρίαση έχει ένα κλίμα κομματικής ανάτασης μετά τον εκλογικό μας θρίαμβο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά τόνισε ότι θα δώσει άλλο χαρακτήρα στην σημερινή συνάντηση, ως μια νέα αφετηρία ενεργοποίησης και δουλειάς καθώς την θετική πορεία της χώρας σκιάζουν δυο αρνητικές συγκυρίες, οι καταστροφές από την κλιματική κρίση και η ακρίβεια.

Η σκέψη μας είναι στο Βόλο και την Βόρεια Εύβοια, με τον Βόλο να δέχεται μια δεύτερη σφοδρή επίθεση. Η κυβέρνηση το κράτος είναι με τους πολίτες και θα δώσουμε τη μάχη με όσους επλήγησαν, υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ με νωπή την εντολή του λαού, τόνισε ακόμα και πρόσθεσε ότι μαχόμαστε για ένα καλύτερο κράτος και μια καλύτερη καθημερινότητα του πολίτη.

Επτά νομοσχέδια έχουν ήδη ψηφιστεί, σημείωσε και όλοι όσοι ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους.

«Η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν μόνιμοι εχθροί μας»

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων και όσων έχουν ψηφιστεί και κυρίως στις μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο εισόδημα των πολιτών και πρόσθεσε ότι «η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν εχθροί μας. Αυτή η παράταξη είναι συνεχής αλλά αι συνεπείς. Ήδη υλοποιήσαμε τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και είμαστε μια παράταξη βαθιά ριζωμένη στην πραγματικότητα. Είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τα απρόοπτα χτυπήματα».

«Όλοι σας ξέρετε τις προσπάθειές μας να αμυνθούμε στις επιθέσεις της φύσης πρώτα απ’ όλα σώζοντας ανθρώπινες ζωές και αποκαθιστώντας τις υποδομές και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα», τόνισε επίσης.

«Ο στόχος μας να πετύχουμε μέσο μισθό 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα είναι στόχος εφικτός και θα τον πετύχουμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και στην μείωση της ανεργίας, την καλή πορεία του τουρισμού και πρόσθεσε ότι διαθέτουμε την δύναμη και την ωριμότητα να ξεπερνάμε τα εμπόδια αλλά και να απαντήσουμε στα λάθη του παρελθόντος και να κερδίσουμε τα στοιχήματα του μέλλοντος.

Η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου.

Πυξίδα μας είναι οι προγραμματικές δηλώσεις και ο οδικός χάρτης που περιέγραψα στην Θεσσαλονίκη.

Για την πάταξη της ακρίβειας είπε ότι γίνονται πάγιες αυξήσεις και στοχευμένες κινήσεις προς τους ευάλωτους.

Για το θέμα των τροφίμων και τις εισαγόμενες αυξήσεις αναφέρθηκε στα μέτρα που ελήφθησαν με πρόσφατη τροπολογία μιλώντας για ακόμα ένα ανάχωμα στον πληθωρισμό μαζί με το Καλάθι του Νοικοκυριού. «Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε στοχευμένα τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη», είπε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «κινήσεις που συγκροτούν ένα δίχτυ ασφάλειας απέναντι στον πληθωρισμό και την ακρίβεια που πολιορκεί τα νοικοκυριά και τόνισε ότι η ακρίβεια κάποια στιγμή θα υποχωρήσει και οι αυξήσεις που θα έχουν δοθεί θα είναι μόνιμες στο διαθέσιμο εισόδημα όπως και οι μειώσει φόρων.

Οι υψηλές τιμές είναι η μια μόνο όψη της πραγματικότητας δύσκολη και επώδυνη αλλά υπάρχει και το ΑΕΠ που αυξάνεται, οι επενδύσεις που έρχονται στην χώρα και οι αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ο στόχος μας να πετύχουμε μέσο μισθό 1500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα είναι στόχος εφικτός και θα τον πετύχουμε.

Σκεφτείτε που θα είμασταν σήμερα αν είχαμε να διαχειριστούμε τις σημερινές καταστάσεις με τα οικονομικά του 2019», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση θα στοχοποιείται αυτόματα και αυτό είναι το κόστος της πολιτικής κυριαρχίας που οφείλουμε να αναλάβουμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή όλων ότι η συνετή δημοσιονομική διαχείριση πρέπει να συνεχιστεί με μέτρο το πραγματικό μας ύψος και όχι την μεγεθυμένη σκιά των βημάτων μας.

«Την ανεύθυνη παροχολογία ο τόπος την έχει πληρώσει ακριβά με κάθε μέτρο να είναι μετρημένο», είπε «και το κομματικό σκηνικό αναδεικνύει την παράταξη μας στον μόνο υπόλογο απέναντι στους πολίτες. Η κυβέρνηση θα στοχοποιείται αυτόματα και αυτό είναι το κόστος της πολιτικής κυριαρχίας που οφείλουμε να αναλάβουμε. Έχουμε απέναντι μας όχι τόσο τους πολιτικούς μας αντιπάλους που αναζητούν βηματισμό αλλά την πραγματικότητα που είναι δομημένη πάνω σε δεκαετιών. Με την μορφή σύγχυσης αρμοδιοτήτων στο δημόσιο, ανομίας αλλά και αδράνειας. Το δεύτερο και πιο δύσκολο μέτωπο θα είναι το μέτωπο του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι «αν στην πρώτη 4ετια ανακουφίσαμε την κοινωνία από τις πληγές της τώρα πρέπει να παλέψουμε με τις αιτίες που τις προκαλούν».

Διαβατήριο για την πρόοδο πρέπει να είναι τα προσόντα και όχι οι κομματικές γνωριμίες, είπε αναφερόμενος στην αξιοκρατία στο δημόσιο.

Για την υγεία είπε ότι έρχεται μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της μάστιγας των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Για τον ρόλο της ΚΟ της ΝΔ,« του συνεπέστερου κόμματος της χώρας δεν ξεχνώ ότι εσείς βάλατε πλάτη την προηγούμενη θητεία σε όλες τις μεγάλες δυσκολίες», είπε και τους κάλεσε να συμβάλλουν στην διαμόρφωση των νομοσχεδίων αλλά και να μεταφέρουν τα βιώματα των κοινωνιών που εκπροσωπούν. Η δική μου πόρτα είναι ανοικτή και το ίδιο ισχύει για όλους μου τους συνεργάτες στο Μαξίμου.

Σημείωσε ότι «στους πολίτες λογοδοτούμε και αυτούς εκπροσωπούμε και μέσα από την προσωπική επικοινωνία μπορούμε να σπάσουμε στερεότυπα και να αλλάξουμε απόψεις».