Μητσοτάκης στο Βloomberg: Η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας

Μητσοτάκης στο Βloomberg: Η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας

«Θα επιτύχουμε τους στόχους δίχως πρόβλημα» είπε ο πρωθυπουργός στο Αμερικανικό τηελοπτικό δίκτυο

Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά» και ότι η οικονομία της αποδίδει σε υψηλότερους ρυθμούς από αυτούς της Ευρωζώνης, εξέπεμψε μέσω συνέντευξης του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και επέμεινε πως «μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, χωρίς να θυσιάζουμε την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική πειθαρχία». Σε ό,τι αφορά στη κλιματική κρίση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της «είναι πλέον εδώ» και πως «θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε ό,τι αφορά στην προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα, αλλά και στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που ενδεχομένως να επιφέρει η κλιματική κρίση στον τουρισμό της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν συμφωνώ, ο κόσμος συνεχίζει να εκτιμά την Ελλάδα και την καυτή Μεσόγειο. Αποτελεί ευκαιρία να επεκτείνουμε την τουριστική μας σεζόν και ήταν πάντα μέρος της ατζέντας μας. Θα επιλέγουν άλλους μήνες να έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα».

Αναφορικά με το ενεργειακό ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, πως η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες δέκα χώρες ανεώσιμης ενέργειας. Παίζει σημαντικό ρόλο ως σημείο εισόδου του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και στην Ουκρανία» είπε.