ΚΚΕ: Με την τροπολογία για τις τριετίες αποδεικνύεται περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής απάτης

ΚΚΕ: Με την τροπολογία για τις τριετίες αποδεικνύεται περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής απάτης

«Μονιμοποιείται ο μηχανισμός αναστολής των τριετιών» αναφέρει σε σχόλιο του

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει το ΚΚΕ το θέμα των τριετιών, τονίζοντας ότι αποδεικνύεται περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής απάτης.

«Με τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας για τις τριετίες αποδεικνύεται περίτρανα το μέγεθος της κυβερνητικής απάτης: Όχι μόνο δεν πρόκειται για "ξεπάγωμα", αφού η μη αναδρομικότητα σημαίνει κλοπή 12 ετών προϋπηρεσίας, αλλά επιπλέον η κυβέρνηση μονιμοποιεί έναν μηχανισμό, που εισήχθη ως δήθεν "έκτακτο μέτρο" την περίοδο των μνημονίων, με βάση τον οποίο το δικαίωμα των τριετιών θα αναστέλλεται αυτοδίκαια όποτε η ανεργία υπερβεί το 10%! Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να αναστέλλει τις τριετίες και για άλλους λόγους, επικαλούμενη τη "σταθερότητα της οικονομίας", προφανώς με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την κυβερνητική απάτη με τις τριετίες».

«Αλήθεια, με δεδομένη την εργασιακή "ζούγκλα" που επικρατεί και συνυπολογίζοντας την παραπάνω προϋπόθεση, πότε θα μπορέσει τελικά ένας εργαζόμενος να συμπληρώσει μία ή περισσότερες τριετίες για να δει αύξηση στον μισθό του;» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είχαν ήδη πάρα πολλούς λόγους να πάρουν μέρος στην αυριανή γενική απεργία ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Γεωργιάδη. Τώρα έχουν έναν επιπλέον!».