Ξέσπασε η Έφη Αχτσιόγλου: «Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ»

Ξέσπασε η Έφη Αχτσιόγλου: «Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ»

Η απάντηση της υποψήφιας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα

Απάντηση σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ίδια «έστειλε SMS στον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί δρομολογώντας τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», δίνει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε βίντεο της που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook τονίζει ότι «αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ήμουν ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία μέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω».

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου

«Δεν πίστευα ποτέ, ότι θα χρειαζόταν να κάνω αυτό το βίντεο, όμως για όλα υπάρχει ένα όριο.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική σκηνή καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, ότι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άνδρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είναι μια ερωτική σχέση που με οδήγησε στη θέση ευθύνης.

Έμαθα να κλείνω τα αυτιά μου και να κάνω αυτό που ξέρω καλά: να δουλεύω σκληρά και να μιλάω πολιτικά.

Όμως σήμερα είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω διότι οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ και, μάλιστα, μπροστά σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία: αυτή της ανάδειξης του νέου προέδρου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματός μου.

Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται, συστηματικά και συντονισμένα, από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπομονευτές του Αλέξη Τσίπρα.

Έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηριστικούς, με υβριστικά επίθετα ακόμα και κραυγές για προδότες.

Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ήμουν ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία μέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω.

Το ίδιο και οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό μου. Το ξέρετε αυτό, το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό. Για αυτό είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους. Όχι για μένα αλλά για την ποιότητα της δημοκρατίας και τη δημοκρατία στην παράταξή μας.

Και για τον ίδιο λόγο ζητώ και από τον Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις στις οποίες από την πρώτη στιγμή δημόσια έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπομονευτών του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο βίντεο που θα με δείτε να μιλάω για τέτοια πράγματα. Μόλις με ξαναδείτε, σύντομα δηλαδή, θα με δείτε όπως ξέρετε -να μιλάω για την ουσία της πολιτικής».