Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας στη Γερμανία

Συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας στη Γερμανία

Ο Έλληνας υπουργός συμμετείχε τη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία που διοργάνωσε ο Λόιντ Όστιν

Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στο Ραμστάιν της Γερμανίας, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ». Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, εναντίον της ρωσικής εισβολής.

Σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Η εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης». «Αναφέρθηκα επίσης», υπογραμμίζει, «στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί».