Τουρκικά ΜΜΕ για το τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν: «Nέα εποχή και νέα ραντεβού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Τουρκικά ΜΜΕ για το τετ α τετ Γεραπετρίτη – Φιντάν: «Nέα εποχή και νέα ραντεβού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Πώς σχολιάζουν τη συνάντηση των δύο υπουργών

Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη (5/9) στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν εστιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Κάνοντας λόγο για «νέα εποχή» στις ελλητουρκιές σχέσεις αναφέρονται επίσης στα νέα που έρχονται.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (6/9) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης η συνάντηση σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών μετά από το πολύμηνο διάστημα ψυχρότητας και επιθετικής ρητορικής εκ μέρους της Άγκυρας.

Για να σπάσει ο πάγος, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη οι δύο υπουργοί ξεκίνησαν τη συνάντησή τους με σχόλια για τις αγαπημένες τους ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και την Φενερμπαχτσέ. Μάλιστα οι δύο υπουργοί φάνηκαν πολύ ενημερωμένοι για τα μεταγραφικά νέα των ομάδων τους.

Στο κύριο μέρος της συνάντησης ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Χακάν Φιντάν συζήτησαν όλη την ελληνοτουρκική ατζέντα.

Σχολιάζοντας το τετ α τετ των δύο υπουργών το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER ανέφερε: «Στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογο του Γιώργο Γεραπετρίτη, Οι δυο υπουργοί μετά την τετ α τετ συνάντηση τους εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες και έστειλαν μηνύματα σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Ο υπουργός Φιντάν δήλωσε πως με την Ελλάδα μπήκαμε σε μια νέα και θετική εποχή, ο φιλοξενούμενος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας» επεσήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο A HABER.