Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Μιλά για επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο – «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Μιλά για επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο – «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας»

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους»

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους στα ελληνοτουρκιά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού κάνει λόγο για «επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο».

«Στηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Yποστηρίζοντας τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, αποτρέψαμε τη διαίρεση αυτής της χώρας και διασφαλίσαμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο. Η συμπεριφορά μας απέναντι σε επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο είναι ήδη γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας. Υπερασπιζόμαστε, παράλληλα, τα δικαιώματα και τους νόμους των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ζεκί Ακτουρκ δήλωσε χθες: «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς. Συνεχίζουμε τις αμοιβαίες προσπάθειες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της θετικής ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με τη γειτονική μας Ελλάδα. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ στο νησί. Τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο».