Κόμμα Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας επιτέθηκε στους βουλευτές του – «Καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα»

Κόμμα Σπαρτιάτες: Ο Στίγκας επιτέθηκε στους βουλευτές του – «Καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα»

Μίλησε για ξένα κέντρα που λειτουργούν σαν Greek mafia «ή αν θέλετε σαν τον Δον Κορλεόνε που τους λέει τι θα κάνουν»

Μήνυμα προς τους βουλευτές του κόμματός του έστειλε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας μετά την πρωτοφανή κίνηση να τον αφήσουν σήμερα μόνο του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια «για τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Ανεβαίνοντας στο βήμα τόνισε χαρακτηριστικά: «Προφανώς θα είδατε σήμερα την εικόνα στο Κοινοβούλιο, αρχηγός να μην έχει τους βουλευτές του. Πιθανόν αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, ήδη έχω μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αλλά πιστέψτε με, δεν φταίω εγώ γι’ αυτό.

Οι κύριοι που λείπουν θα πρέπει να το πω και δημόσια, ότι είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα, εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Από κει και πέρα, τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή αν θέλετε και Δον Κορλεόνε που λένε τί θα κάνουν, πώς θα το κάνουν και πότε θα το κάνουν. Εδώ η χώρα μας καίγεται απ’ άκρη σε άκρη, έχουμε μεγάλα εθνικά θέματα, τις ταυτότητες, το ψηφιακό νόμισμα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ όμως δεν φοβάμαι. Ως Σπαρτιάτης, ως Βασίλης Στίγκας στέκομαι όρθιος και θα στέκομαι διότι σε όλη τη ζωή μου έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί, αλλά πιστέψτε με, είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Θυμίζουμε ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» και η στάση των μελών της προαναγγέλλει κατά πάσα πιθανότητα τα όσα θα ακολουθήσουν σε αυτή. Μάλιστα πρόκειται για εξ αναβολής συνεδρίαση, καθώς τη Δευτέρα ο κ. Στίγκας επικαλέστηκε σοβαρό και επείγοντα προσωπικό λόγο και αποχώρησε από τη Βουλή, με αποτέλεσμα την αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το επικείμενο συνέδριο των Σπαρτιατών, με τους βουλευτές να ζητούν να διεξαχθεί με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης, ωστόσο ο πρόεδρος του κόμματος εκφράζει επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ επιμένει στη διεξαγωγή του συνεδρίου το 2024. Εννοείται πάντως πως τα προβλήματα συνδέονται ευθέως με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που φέρεται ότι ελέγχει σχεδόν όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι «Σπαρτιάτες» τάσσονται στο πλευρό του και συμφωνούν με την κάθοδό του ως υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, ζητώντας μάλιστα την ανοικτή στήριξη από τους Σπαρτιάτες, κάτι όμως με το οποίο διαφωνεί ο κ. Στίγκας.

Μόνος και έρημος ο Στίγκας στα έδρανα των Σπαρτιατών

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα, ο οποίος καθόταν μόνος του στα βουλευτικά έδρανα, χωρίς κανέναν βουλευτή στο πλευρό του, μια εικόνα που αντανακλά το εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η προγραματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος.