Κουρμούλης: Αδιαμφισβήτητες κυβερνητικές ευθύνες για την Νέα Φιλαδέλφεια

Κουρμούλης: Αδιαμφισβήτητες κυβερνητικές ευθύνες για την Νέα Φιλαδέλφεια

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την θανάσιμη συμπλοκή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

«Αδιαμφισβήτητες» είναι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για «την επιδρομή της ομάδας φασιστών, ναζιστών στη Νέα Φιλαδέλφεια», υποστήριξε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο Mega.

Όπως τόνισε -σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ- πρόκειται για φασιστική ομάδα με διεθνείς διασυνδέσεις, όπως με τους ναζί του Αζόφ. Τα μέλη αυτής της ομάδας διένυσαν δε, 1.400 χιλιόμετρα και δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο, συμπλήρωσε. Έκανε επίσης λόγο για «προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες». Υποστήριξε, μάλιστα, πως «δεν πρόκειται για ανοργανωσιά του κρατικού μηχανισμού, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μπορούν να υπερασπίζονται τις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία του λαού». Συνεπώς, συμπέρανε, είναι «ζήτημα προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, καθώς το κράτος είναι ικανό να προασπιστεί επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει το λαό».

Εστιάζοντας τέλος στη λεγομένη, όπως είπε, οπαδική βία, ο Περικλής Κουρμούλης ανέφερε ότι, «παρά τις πάμπολλες νομοθετικές παρεμβάσεις», το πρόβλημα παραμένει, καθώς «παραμένει ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό». Εκεί, δηλαδή, όπου «δημιουργούνται οπαδικοί στρατοί που ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη μιας ΠΑΕ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο βρίσκει χώρο και το φασιστικό δηλητήριο».