Μητσοτάκης για Δημήτρη Πτωχό: «Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση»

Μητσοτάκης για Δημήτρη Πτωχό: «Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση»

Ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση του υποψηφίου της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Δεν ήρθα μόνο για να τονίσω το ενδιαφέρον μου για την Πελοπόννησο, αλλά και για να ευχαριστήσω έναν άριστο Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα, που αφιέρωσε τη ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για να ενθαρρύνω έναν νέο άνθρωπο, τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού παρουσία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο δημαρχείο Μεσσήνης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμα, ότι «δεκάδες, εκατοντάδες έργα αλλάζουν την εικόνα της Πελοποννήσου και άλλα δρομολογούνται». Τόνισε επίσης ότι «όλα αυτά αποτυπώνονται στα 200 + έργα για την Πελοπόννησο του 2030». «Αν πράγματι», τόνισε «έχει κάποια σημασία η κομματική στήριξη ενός αιρετού έχει να κάνει με την συναντίληψη και τον συντονισμό του κέντρου με την Περιφέρεια. Δεν θέλουμε να βάψουμε τον χάρτη γαλάζιο, γιατί το κάναμε ήδη δύο φορές, αλλά θέλουμε να έχουμε συνεργάτες και συνοδοιπόρους που θα κάνουν την ζωή των πολιτών καλύτερη».

«Όταν ο Παναγιώτης Νίκας με ενημέρωσε, ότι δεν θέλει να είναι πια υποψήφιος και σκέφτηκα προσεκτικά ποιος μπορεί να επιλεγεί και νομίζω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο, για την κατάλληλη θέση», είπε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα, ότι «με την βοήθεια όλων μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα της Πελοποννήσου και της Ελλάδας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Δημήτρης Πτωχός», πρόσθεσε, «είναι γέννημα – θρέμμα της περιοχής και έχει εξαιρετικές σπουδές και συνεργαστήκαμε επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, όταν δώσαμε μάχες τα δύσκολα χρόνια, για να βάλουμε τη χώρα σε σωστές ράγες. Ο Δημήτρης Πτωχός συνδυάζει την τεχνοκρατική επάρκεια με το δημιουργικό πάθος και είμαι σίγουρος ότι στη νέα σελίδα θα είναι και πάλι νικητής».