Σπαρτιάτες: Στα τέλη Αυγούστου θα συνεδριάσει εκ νέου υπό πλήρη σύνθεση η ΚΟ

Σπαρτιάτες: Στα τέλη Αυγούστου θα συνεδριάσει εκ νέου υπό πλήρη σύνθεση η ΚΟ

Στον… πάγο η ένταση μετά τη σημερινή συνάντηση Στίγκα με τους βουλευτές του

Να εκτονωθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και ημέρες στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών επιχειρήθηκε σήμερα.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν πραγματοποιήθηκε υπό πλήρη σύνθεση καθώς αρκετά μέλη της είχαν μεταβεί ήδη στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω καλοκαιριού, ωστόσο υπήρξε συνάντηση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, τον οποίο αμφισβητεί σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και βουλευτή Χάρη Κατσιβαρδά αλλά και με τον γραμματέα της Κ.Ο., Ιωάννη Δημητροκάλλη στο γραφείο του πρώτου στην Βουλή.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα, χωρίς πάντως να ληφθεί κάποια απτή απόφαση.

Πάντως οι δύο πλευρές φαίνεται πως επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους ενώ νεότερες εξελίξεις θα υπάρξουν προς το τέλος του Αυγούστου, όταν θα ξαναρχίσουν οι εργασίες της Βουλής και τότε θα συγκληθεί εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπό πλήρη σύνθεση αυτή τη φορά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα θέματα που τέθηκε, είναι κι αυτό της διεξαγωγής συνεδρίου. Ο κ. Στίγκας είπε στους πολιτικούς συντάκτες πως «το συνέδριο δεν είναι του παρόντος, προσπαθούμε να λύσουμε άλλα προβλήματα, παρά ένα συνέδριο που δεν θα μας προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο».

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε ταχθεί από το βήμα της Ολομέλειας υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα. Ο τελευταίος ανέφερε ότι δεν είχε γνώση των όσων είπε ο βουλευτής Λάρισας και πως όφειλε να πάρει κάποια μέτρα.

Ακολούθησε η κοινή γραπτή δήλωση των εννέα – από τους δώδεκα – βουλευτών των «Σπαρτιατών», στην οποία ανέφεραν, μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου».