Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν λόγω της φωτιάς

Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν λόγω της φωτιάς

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο βρετανικό ITV

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί τον φετινό Ιούλιο λόγω της μεγάλης φωτιάς στο νησί προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση την ερχόμενη άνοιξη ή φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ITV.

«Η Ρόδος σήμερα δέχεται περισσότερους από ποτέ, το νησί έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την επόμενη άνοιξη ή φθινόπωρο σε όλους εκείνους που τις διέκοψαν λόγω των πυρκαγιών», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη στην εκπομπή «Good Morning Britain» του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή την περίοδο ενώ τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Ρόδο δεν χάθηκαν ζωές ενώ εκκενώθηκαν με ασφάλεια 20.000 άνθρωποι.

 

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για το θέμα στη συνέντευξή του:

«Σας ευχαριστώ που με φιλοξενείτε στην εκπομπή σας. Να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά. Όπως γνωρίζετε πάντα είχαμε πυρκαγιές στη Μεσόγειο. Αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι ότι είναι πιο έντονες. Ναι είχαμε μια καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο αλλά επηρέασε λιγότερο 15% του νησιού. Το νησί έχει επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς δεν έχουμε ενεργές εστίες τώρα που μιλάμε και ο καιρός για τις επόμενες 15 ημέρες δείχνει να είναι καλός.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν χάθηκαν ζωές στη Ρόδο και καταφέραμε να εκκενώσουμε με ασφάλεια 20.000 ανθρώπους. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό προκάλεσε μια ενόχληση στους επισκέπτες μας αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να σαν αναφέρω ότι η Ρόδος είναι και σήμερα πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και για όλους όσοι αναγκάστηκαν να χάσουν τις διακοπές τους ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών η ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την επόμενη Άνοιξη και το επόμενο Φθινόπωρο έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα επιστρέψουν στο νησί και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του».