Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές

«Οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι» τόνισε ο πρωθυπουργός

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς γίνεται δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην καθιερωμένη συνάντηση που έχουν κάθε μήνα. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης ξεκίνησε τον διάλογο αναφερόμενος στα πύρινα μέτωπα και στις ανθρώπινες απώλειες που υπήρξαν.

Όπως είπε: «Οι ημέρες ήταν δύσκολες και πολύ στενάχωρες. Θρηνούμε 4 συμπολίτες μας 2 πιλότους που έπεσαν στη μάχη της φωτιάς και 2 συμπολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τη φωτιά. Η κλιματική κρίση είναι μία πραγματικότητα αλλά δεν είναι και άλλου. Η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει το σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το κράτος δεν ήταν απών. Είναι βέβαιο πως πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Είναι η υποχρέωση που πρέπει να αναλάβουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Και στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον. Να ευχαριστήσω όσες και όσους δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών. Βοήθησαν να κάνουμε πολύ μεγάλες εκκενώσεις χωρίς να κινδυνεύσει κανένας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες. Το κράτος να κινητοποιήσει τις εθελοντικές ομάδες της κοινωνίας.

 

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε από την πλευρά της πως «δυστυχώς είναι τραγικό ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Συναντά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες μας. Η πολιτεία έχει ρόλο να παίξει είναι συγκινητικό το πως κινητοποιήθηκαν οι πολίτες στη Ρόδο. Είναι τραγικό ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές. Πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά χάνονται και ζωάκια και δεν μπορεί να γίνει εκκένωση εκεί, μόνο ότι κάνουν οι εθελοντές. Τραγικό χάσαμε τα δύο παλικάρια της αεροπορίας και τους δύο συμπολίτες μας. Μακάρι να έχουν δύναμη όσοι επιχειρούν στα μέτωπα.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι. Αν είναι από αμέλεια είναι ασυγχώρητη. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές».