Μπακογιάννης για Κασιδιάρη: Μιλάμε για καταδικασμένο Ναζί – Να μην τον αφήσουμε να αλωνίζει ανενόχλητος μέσα στην πόλη

Μπακογιάννης για Κασιδιάρη: Μιλάμε για καταδικασμένο Ναζί – Να μην τον αφήσουμε να αλωνίζει ανενόχλητος μέσα στην πόλη

«Χρειάζεται σταθερή παρουσία της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε για την ανάγκη για συστηματική, προληπτική, σταθερή παρουσία της αστυνομίας σε όλες τις γειτονίες της Αθήνας.

Όπως είπε, στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη κατατέθηκε ο μαύρος χάρτης της παρανομίας και της παραβατικότητας ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των ναρκωτικών, για το οποίο τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή στο μοντέλο διακυβέρνησης.

«Στο θέμα των ναρκωτικών πρέπει να αλλάξουμε πλάνο. Να δούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε συνεργατικά με το κράτος.

Όπου υπάρχει εμπόριο ναρκωτικών, θα πρέπει να επέμβει η Αστυνομία και όχι ο δήμος ή το υπουργείο. Πρέπει οι έμποροι να μπουν στη φυλακή» σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ότι αφορά την πρόοδο των έργων που γίνονται στο κέντρο και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «προσπαθούμε να τελειώσει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Διαπλατύνουμε τα πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές για να υπάρχει πρόσβαση για όλους καθώς δεν υπήρχαν ράμπες για τους ΑμεΑ. Προσθέτουμε 70 νέα μεγάλα δέντρα και συνδέουμε την Ομόνοια με το Σύνταγμα.

Ήδη το έργο παίρνει σάρκα και οστά αν δείτε κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου. Ναι, έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωσή του. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε ότι «πρέπει να επιλέξουμε ή τσιμέντο ή παιδιά στην πόλη».

Για το παρκάρισμα πάνω στις ράμπες τόνισε ότι «έχουμε βάλει αισθητήρες στις ράμπες και όταν κάποιος παρκάρει, ειδοποιείται η δημοτική αστυνομία και σπεύδει στο σημείο».

Σε ότι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση σημείωσε ότι γίνονται μελέτες να επεκταθεί σε Παγκράτι, Μετς, Πετράλωνα, Φιλοπάππου και πίσω από το Χίλτον, ενώ γίνονται ξανά μελέτες γιατί το σχέδιο που εφαρμόζεται είναι από πολλά χρόνια πίσω και κοιτάμε για τυχόν βελτιώσεις».

Τέλος αναφερόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, σχολίασε ότι «μιλάμε για έναν καταδικασμένο Ναζί. Πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι στο μίσος τη διχόνοια χωρίς αστερίσκους. Η Δημοκρατία δεν φοβάται καθέναν Κασιδιάρη. Αυτή είναι η δύναμη της Δημοκρατίας. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τον Κασιδιάρη να αλωνίζει ανενόχλητος μέσα στην πόλη».