Μητσοτάκης για τους νεκρούς πιλότους του Canadair: «Έδωσαν τη ζωή τους σώζοντας ζωές»

Μητσοτάκης για τους νεκρούς πιλότους του Canadair: «Έδωσαν τη ζωή τους σώζοντας ζωές»

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη Βουλή στη μνήμη των αδικοχαμένων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας

«Οι Έλληνες θρηνούμε σήμερα τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων για την απώλεια των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

«Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης» καταλήγει.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή των Ελλήνων στην μνήμη των δύο πιλότων του μοιραίου πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο. Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, με παρέμβασή της ζήτησε από την ολομέλεια να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά και του πιλότου Περικλή Στεφανίδη. Ο προεδρεύων, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε εκ μέρος του Σώματος «την βαθιά οδύνη για την απώλεια των δύο πιλότων μας, που έπεσαν κάνοντας τον καθήκον τους με ηρωισμό και αυτοθυσία την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι «οι πολύ δύσκολες στιγμές για την χώρα μας με τα πύρινα μέτωπα να είναι σε εξέλιξη, πλέον γίνονται τραγικές με την απώλεια των δύο πιλότων του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε νωρίτερα. Δύο μαχητές που υπερέβαλαν εαυτόν, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να είμαστε όλοι ασφαλείς» είπε και ζήτησε «να δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτά που μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν».