Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε για τη διεθνή βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Μητσοτάκης: Ευχαριστούμε για τη διεθνή βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, το Ισραήλ και την Ιορδανία

Σε ευχαριστήριες αναρτήσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διεθνή βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε ξεχωριστά με αναρτήσεις του στο Twitter την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της που έστειλαν πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Στο μήνυμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στα Αγγλικά: «Η #rescEU και η #UCPM απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια σημασία τους σε περιόδους ανάγκης. Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ». Στη συνέχεια δε αναφέρεται ξεχωριστά στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ρουμανία, την Σλοβακία, την Πολωνία, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Κροατία και την Μάλτα.

Στο μήνυμά του για το Ισραήλ αναφέρει: «Ευχαριστούμε πολύ το Ισραήλ για την αποστολή δύο air-tractors στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών. Σε ευχαριστώ Ισραήλ για την αλληλεγγύη και τη βοήθειά σου!».

Στο μήνυμά του προς την Ιορδανία, αναφέρει: «Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μας εκτίμηση στην Ιορδανία, που έστειλε συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Ελλάδα, για να μας βοηθήσουν στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας».