Σύσκεψη για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο Μαξίμου – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Σύσκεψη για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο Μαξίμου – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Ποιοι θα παρευρεθούν στην συνάντηση

Στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και παρά την πτώση των τιμών της ενέργειας οι ακτοπλοϊκές εταιρείες διατηρούν σε πολύ υψηλά επίπεδα τις τιμές των εισιτηρίων με αποτέλεσμα αυτό εκτός από επίπτωση στις τσέπες των πολιτών να έχει και στον τουρισμό. Για αυτό τον λόγο θα γίνει σύσκεψη εντός της ημέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση θα συζητήσει και θα αναζητήσει με τους ακτοπλόους λύσεις στο σύνθετο αυτό πρόβλημα καθώς η μείωση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων θα πέσει στο τραπέζι στη συνάντηση, που θα γίνει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ήδη, δυο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισαν ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ούτε αυτό το πρόβλημα στην τύχη του.

Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις.

Στην συνάντηση στο Μαξίμου αναμένεται να παρευρεθούν ο υπουργός επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς αλλά και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας μαζί με επιχειρηματίες.

Κυβέρνηση και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις θα επιχειρήσουν να βρουν περιθώρια ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση του κόστους των ακτοπλοϊκών μεταφορών ενόψει της κορύφωσης της θερινής περιόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται ως λύσεις τα εξής:

Είτε φορολόγηση των υπερκερδών, είτε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία αναφοράς. Επίσης, εξετάζεται επιδότηση εισιτηρίων τύπου pass.