Μητσοτάκης: Ακόμα και σήμερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μεικτά πληρώματα ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής, στρατού

Μητσοτάκης: Ακόμα και σήμερα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μεικτά πληρώματα ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής, στρατού

Σύσκεψη είχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Ακόμα και σήμερα αναμένεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μεικτά πληρώματα ΕΚΑΒ, πυροσβεστικής, στρατού. Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα – ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές – με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική είχε προαναγγελθεί στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι θα συνεχιστεί το έργο της αναβάθμισης των νοσοκομείων και θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο του έργου του υπουργείου Υγείας. Έκανε ειδική αναφορά στην άμεση στελέχωση των ασθενοφόρων. Το στοίχημα της υγείας θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι έχουμε στα χέρια μας τον μπλε φάκελο όπου καταγράφονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας. «Ο πρωθυπουργός μας έδωσε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να γίνει στο υπουργείο Υγείας» είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Από τη δική μας πλευρά, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοιδης, υπάρχει δέσμευση να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε σκληρά.