Αυτή είναι η νέα χωροταξία της Βουλής – Οι θέσεις των 8 κομμάτων

Αυτή είναι η νέα χωροταξία της Βουλής – Οι θέσεις των 8 κομμάτων

Ποια έδρανα καταλαμβάνει κάθε κόμμα μετά και την είσοδο των νέων Κοινοβουλευτικών Ομάδων

Μεγάλο και προς στιγμήν δυσεπίλυτο χωροταξικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου εισήλθαν 8 κόμματα και το καθένα ήθελε να πλασαριστεί όσο γίνεται καλύτερα στα έδρανα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων θα έπρεπε να κάθονται σε γωνιακά έδρανα, προκειμένου να τους πιάνει καλύτερα η κάμερα και να μην υπάρχουν κακά τηλεοπτικά πλάνα με αρχηγούς να μιλάνε και από μπροστά τους να περνάνε βουλευτές που θέλουν να πάνε να κάτσουν στη θέση τους.

Έτσι, μετά από έντονο παρασκήνιο, η χωροταξία καθορίστηκε ως εξής: Βλέποντας τα έδρανα από τη θέση του Προέδρου της Βουλής, δεξιά στις δύο πρώτες πτέρυγες και μέχρι επάνω, κάθονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στα μεσαία έδρανα κάθονται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και από πάνω τους οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Τα λίγα έδρανα που είναι στα ορεινά της μέσης, τα καταλαμβάνουν επίσης βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Κάτω και αριστερότερα από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενώ τις δύο από πάνω πτέρυγες τις καταλαμβάνουν τα δύο νεοεισερχόμενα κόμματα. Δεξιά της Νίκης και αριστερά των Σπαρτιατών.

Τέρμα αριστερά και κάτω, συναντάμε παραδοσιακά τους βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, από πάνω τους τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας και στα ορεινά οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, η αίθουσα της Ολομέλειας διαθέτει 359 έδρανα, δηλαδή 59 περισσότερα από τον αριθμό των βουλευτών.