Εκλογές 2023: Χάνει άλλη μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος την κερδίζει

Εκλογές 2023: Χάνει άλλη μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος την κερδίζει

Μεγάλες «καραμπόλες» από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων

Μεγάλες «καραμπόλες» έφερε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων των εκλογών από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα και πέφτει στις 47 από τις 48 που είχε εκτιμηθεί αρχικά, ενώ το ΚΚΕ κερδίζει μια έδρα και ανεβαίνει στις 21 από 20 που είχε αρχικά υπολογιστεί. Η έδρα αυτή είναι στα Ιωάννινα, όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στην οποία βρισκόταν η Μαρία Πολύζου.

Η έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζεται από την Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμία. Επίσης, η Νέα Δημοκρατία έχει απώλειες στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και στη Δυτική Αττική όπου μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής. Αντίθετα, κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης (ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974), αλλά και την έδρα στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης. Στον ίδιο νομό χάνει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής.

Παράλληλα, η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α' Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είχε πει πως έχανε την έδρα για 10 ψήφους. Τέλος, στην Α΄ Αθήνας χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη». Στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος πλέον μοιραία θα κρατήσει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εκλέγεται με τη «Νίκη» στη Δυτική Αττική ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παλαιτσάκης.