Εύα Καϊλή: Στην Αθήνα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ για τις έρευνες σε σπίτια και γραφεία της ευρωβουλεύτριας

Εύα Καϊλή: Στην Αθήνα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ για τις έρευνες σε σπίτια και γραφεία της ευρωβουλεύτριας

«Θέλω να αποτινάξω το στίγμα της κατηγορίας, πριν γυρίσω στην πατρίδα μου», λέει η Ελληνίδα πολιτικός

Η αρμόδια ανακριτική αρχή που είναι επιφορτισμένη με την έρευνα της υπόθεσης Qatargate οδήγησε σε έξι έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα, με στόχο «συγγενικά πρόσωπα» της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πρόκειται για τις πρώτες έρευνες των ανακριτικών αρχών σε ελληνικό έδαφος, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή, δήλωσε ο Έρικ Φαν Ντάισε, εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Οι έρευνες είχαν στόχο ιδιωτικές κατοικίες και κεντρικά γραφεία εταιρείας και οι ερευνητές πραγματοποίησαν αρκετές κατασχέσεις «για λόγους ανάλυσης», πρόσθεσε ο Φαν Ντάισε, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αυτή την εβδομάδα η Βελγίδα δικαστίνα Ορελί Ντεζαϊφ, η οποία ανέλαβε στα μέσα Ιουνίου την υπόθεση που ερευνούσε μέχρι τότε ο Μισέλ Κλεζ, ταξίδεψε στην Αθήνα συνοδευόμενη από έναν δικαστή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Εύα Καϊλή: «Θέλω να αποτινάξω το στίγμα της κατηγορίας, πριν γυρίσω στην πατρίδα μου»

Την επιθυμία της να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς να την βαρύνει καμία κατηγορία, εκφράζει σε δήλωσή της η Εύα Καϊλή μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων της αποφυλάκισής της.

«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, ειτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης και αν αυτη αργεί, με την δημόσια ανάδειξη των στοιχειων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο» αναφέρει χαρακτηριστικά.