Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Προτεραιότητα δεν είναι μόνο να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης αλλά και τους ανθρώπους

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Προτεραιότητα δεν είναι μόνο να προστατέψουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης αλλά και τους ανθρώπους

«Η ελληνική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει κάνει μεγάλη δουλειά»

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με την πρόεδρό του του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Στις δηλώσεις του αναφέρει: «Είναι χαρά που βρίσκομαι εδώ ως εκλεγείς πρωθυπουργός με τη ΝΔ βιώσιμη ανάπτυξη και θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην Ε.Ε ο κύκλος πόνου που έχει ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία έχει κλείσει και ακολουθούμε και εμείς όλες τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Ειχαμε το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, μεταξύ πρώτης και δεύτερης κυβέρνησης μεταξυ των εκλογών και προσπαθούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τι έγινε. Να κάνω μια πιο ευρεία παρατήρηση, μιλάμε για μια τραγωδία για την οποία όλοι στην Ελλάδα αισθάνονται τεράστια θλίψη για το θάνατο αυτών των ανθρώπων, ένα πλοίο γεμάτο με ανθρώπους με ψεύτικες υποσχέσεις για μια ασφαλή ζωή, η μονη μας εναλλακτική να σπάσουμε αυτό τον κύκλο και να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος αυτά τα πλοία που φεύγουν από τις ακτές της Μεσογείου.

Η ελληνική ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει κάνει μεγάλη δουλειά, προτεραιότητα όχι μόνο να προστατέψουμε ευρωπαϊκά σύνορα αλλά και να συνδράμουμε όσους είναι σε κίνδυνο. Καταφέραμε να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90% στην Ανατολική Μεσογειο, η συνεργασία μας με χώρες πολύ σημαντική.

Ειμαστε πολλοί χαρούμενοι για την πρόοδο που έχει σημειωθεί αναφορικά με τη μετανάστευση και το άσυλο, κάτι που προσπαθούμε πολύ καιρό να υπάρχει λύση. Η προστασία των συνόρων είναι μόνο ένα κομμάτι της μεταναστευτικής πολιτικής μας, θα πρέπει να μιλήσουμε για τις επιστροφές και να δείξουμε το δρόμο σύμφωνα με διεθνείς κανόνες και όχι κανόνες λαθρεμπορίου».