Έτοιμο… καρέ νομοσχεδίων από τη νέα κυβέρνηση – Ποια θέματα αφορούν

Έτοιμο… καρέ νομοσχεδίων από τη νέα κυβέρνηση – Ποια θέματα αφορούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει φακέλους με προτεραιότητες στους υπουργούς

Άμεσα σε κινήσεις που θα δείξουν την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης ετοιμάζει ο πρωθυπουργός και μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν έτοιμο ένα... καρέ νομοσχεδίων που θα έρθουν άμεσα στη Βουλή.

Την Τετάρτη το πρωί στις 11, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει λεπτομερώς τους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης και θα τους παραδόσει φακέλους με κατευθύνσεις, για τις προτεραιότητες.

Το πρώτο νομοσχέδιο, λοιπόν, που δρομολογείται για ψήφιση στη Βουλή, αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση, την επικοινωνία του πολίτη με το Κράτος και τη δημόσια διοίκηση. Το νομοσχέδιο που θα φέρει τον τίτλο «Επιτελικό 2» και θα αφορά τη λειτουργία του επιτελικού Κράτους, σε όλες τις πτυχές και τις προεκτάσεις του.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά τον κώδικα διοικητικής διαδικασίαq. Δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο θα έχει τη δυνατότητα ο πολίτης να επικοινωνεί με τη δημόσια διοίκηση. Η επικοινωνία θα γίνει περισσότερο ψηφιακή και άρα εύκολη, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τους πολίτες και το Κράτος.

Το τρίτο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή, αφορά το φορολογικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε κατά την πρεοκλογική του εκστρατεία, ότι θα καταθέσει νόμο με όλα τα οικονομικά μέτρα, έως το τέλος της 4ετίας, ώστε να γνωρίζει ο πολίτης το τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα χρόνια. Ο πρωθυπουργός θα κάνει άμεσα πράξη τις δεσμεύσεις του, δίνοντας, ταυτόχρονα, το στίγμα της πολιτικής του γι' αυτή τη δεύτερη θητεία του, αλλά και για να αποδείξει εμπράκτως στους ψηφοφόρους που τον τίμησαν με την επιλογή τους, ότι όσα προανήγγειλε, θα εφαρμοστούν.

Το τέταρτο νομοσχέδιο θα αφορά την επανακρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, όπως είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Προτεραιότητες σε Υγεία και Παιδεία

Στις προτεραιότητες, επίσης, της νέας κυβέρνησης, είναι η επιτάχυνση στη βελτίωση των υπηρεσιών στην Υγεία και ο εκσυγχρονισμός των δομών, με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την προμήθεια των απαιτούμενων μηχανημάτων.

Μεγάλο στοίχημα είναι η ψηφιοποίηση στην Παιδεία, με την τοποθέτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο να δίνει το στίγμα του τι μέλλει γενέσθαι στη διάρκεια της 4ετίας. Ο συντονισμός του εκπαιδευτικού συστήματος με την ψηφιακή εποχή αποτελεί ένα τεράστιο έργο, το οποίο, η νέα ηγεσία του υπουργείου, καλείται να φέρει σε πέρας, αλλάζοντας - στην ουσία - την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας.