Αυτός είναι ο μοναδικός υπουργός της ΝΔ που έδωσε πολιτικό όρκο

Αυτός είναι ο μοναδικός υπουργός της ΝΔ που έδωσε πολιτικό όρκο

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε πτυχίο με βαθμό «άριστα» το 1983. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα Οικονομικά και την Οικονομική Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MA in Economics) το 1984.

Από το 1987 έως το 1990 διετέλεσε Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μπρίστολ. Από το 1990 έως το 1993 εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Το 1993, εξελέγη επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής και το 2003 εξελέγη τακτικός καθηγητής του ιδίου τμήματος.

Από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ. Από το 2006 είναι μέλος της Αρχής Διασφαλίσεως Ποιότητας (ΑΔΙΠ) της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (2010-2011) και του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (2011-2012) για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.

Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 4 Αυγούστου 2020, ο κ. Τσακλόγλου, ανέλαβε Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.