Βουλή: Πού θα καθίσουν οι βουλευτές των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας

Βουλή: Πού θα καθίσουν οι βουλευτές των Σπαρτιατών, της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας

Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΚΚΕ θα έχουν βουλευτές στην πρώτη σειρά

Η νέα χωροταξία των συνολικά 8 πλέον Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ποιοι καταλαμβάνουν τις θέσεις που βρισκόταν κάποτε η Χρυσή Αυγή στη νέα Βουλή.

Τη χωροταξία των μελών των νέων Κοινοβουλευτικών Ομάδων στην αίθουσα της Βουλής προσπαθούν να επιλύσουν αυτές τις ώρες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Με λίγα λόγια, έχουν βάλει κάτω το πλάνο του ημικυκλίου των εδράνων και σημειώνουν που θα κάτσουν οι βουλευτές κάθε κόμματος. Θυμίζουμε πως μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εθνικών εκλογών, μπαίνουν στη Βουλή συνολικά 8 κόμματα (κατά κοινοβουλευτική δύναμη: Νέα Δημοκρατία με 158 βουλευτέςΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με 48ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 32ΚΚΕ με 20Σπαρτιάτες με 12Ελληνική Λύση με 12Νίκη με 10 και Πλεύση Ελευθερίας με 8.

Στο μέτωπο της πρώτη σειράς αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθούν και να αναπτυχθούν προς τα πάνω, από τα δεξιά στα αριστερά, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ, όπως ήταν δηλαδή και στην προηγούμενη Βουλή.

Από ΄κει και πέρα, στο πάνω διάζωμα από τα δεξιά προς τα αριστερά αναμένεται να καθίσουν οι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες, η Νίκη, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας. Μάλιστα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών και της Νίκης θα καταλάβουν τα άκρα δεξιά έδρανα του πάνω διαζώματος (όπως βλέπεις από τη θέση που κάθεται ο Πρόεδρος της Βουλής). Θα καθίσουν δηλαδή περίπου εκεί που είχαν καθίσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά τις διπλές εθνικής εκλογές το 2015.

Η δε Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου θα διατηρήσει τα έδρανα που είχε και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας θα καθίσουν εκεί που καθόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25.