Bloomberg: Αυτές είναι οι προτεραιότητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Bloomberg: Αυτές είναι οι προτεραιότητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο η οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας

Την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας στον τομέα της ελληνική οικονομίας, σχολιάζει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας πως η νέα Βουλή θα απαρτίζεται από οκτώ κόμματα, ανάμεσα στα οποία και τρία ακροδεξιά.

«Ο κ. Μητσοτάκης κυριάρχησε της αντιπολίτευσης, παίρνοντας νέα εντολή για την επόμενη 4ετία και καθησυχάζοντας τις αγορές ότι είναι ικανός να εφαρμόσει φιλο-επενδυτικές πολιτικές» αναφέρεται ενδεικτικά στο οικονομικό πρακτορείο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας την οικονομία, ενώ αναφορά γίνεται και στην άνοδο του χρηματιστηρίου, που όπως αναφέρει έχει 36% κέρδη από τις αρχές του έτους.

«Ο Μητσοτάκης μπορεί να “τρέξει” την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας, της οποίας το ΑΕΠ έχει ανακάμψει στα επίπεδα του 2010. Η ανεργία έχει απομακρυνθεί από τα ιστορικά υψηλά του 28%, ενώ μετοχές και ομόλογα έχουν εκτοξευτεί», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σχετικά με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, το Bloomberg αναφέρει πως ζήτησε τη ψήφο των πολιτών για τη μεταρρύθμιση του κράτους και υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου και τόνωση της οικονομίας για την αύξηση των μισθών και του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για σημαντικές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας και επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.