Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Έχουμε ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Έχουμε ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης σε βάθος τετραετίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η ευθύνη του εκλογικού αποτελέσματος είναι βαριά ενώ σχολίασε και την οκτωκομματική βουλή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το σύστημα της απλής αναλογικής των εκλογών της 21ης Μαΐου έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

«Σας αναθέτω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», ανέφερε η κυρία Σακελλαροπούλου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε από την πλευρά του:

«Σας ευχαριστώ πολύ για την εντολή να σχηματίσω μια κυβέρνηση τετραετίας, Εξ αρχής είχα θέσει στόχο να έχει η χώρα σταθερή κυβέρνησης, δυστυχώς χρειάστηκαν δυο εκλογές για αυτό το αποτελέσματα. Είναι βαριά η ευθύνη που αναθέτει ο ελληνικός λαος, για ένα καλύτερο αύριο. Έχω δεσμευτεί για να τα καταφέρω. Έχουμε ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη τις μεγάλες αλλαγές. Θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκιστεί από αύριο και να πιάσει άμεσα δουλειά, έχοντας συγκεκριμένες αποστολές. Από εκεί και πέρα το εκλογικό αποτέλεσμα επεφύλασσε εκπλήξεις, έχουμε μια οκτωκομματική βουλή, ωστόσο θεωρώ πως μπορούμε να διαχειριστούμε τις οποιες αναταράξεις. Αυτη η βουλή είναι αποτέλεσμα της απλής αναλογικής. Αν δεν είχε ισχύσει στις πρώτες εκλογές, θα ήταν πεντακομματική. Έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και ξεκινά άλλος ένας κύκλος σκληρης δουλειάς».