Μητσοτάκης από Πάτρα: Οι κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ

Μητσοτάκης από Πάτρα: Οι κάλπες πρέπει να ξαναγεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ

«Έκλεισε ένας κύκλος διχασμού και άνοιξε ένας κύκλος αισιοδοξίας»

Σε εκλογική συστράτευση για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου κάλεσε τους πολίτες πριν από λίγο από την Πάτρα όπου περιοδεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας:

«Πάμε όλοι μαζί αυτή την Κυριακή για ακόμη υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα και ειδικά εδώ στην Αχαΐα είχαμε βάλει μαζί να πετύχουμε κάτι που πίστευαν κάποιοι ακατόρθωτο, να κάνουμε την Αχαΐα και το δήμο Πάτρας γαλάζια, το πετύχαμε. Μας ξέφυγε μια γωνιά της Αχαΐας, για λίγες εκατοντάδες ψήφους αλλά ας βάλουμε μαζί το στοίχημα στις κάλπες τις επόμενης Κυριακής να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας για να δουλέψουμε για την Ελλάδα της προκοπής και της υπερηφάνειας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «έκλεισε ένας κύκλος διχασμού και τοξικότητας και άνοιξε ένας κύκλος αισιοδοξίας», σημειώνοντας ωστόσο ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Οι κάλπες πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της ΝΔ». Πρόσθεσε δε πως «μας είπαν τρέξτε να κάνετε τις μεγάλες αλλαγές, συνεχίστε την τροχιά ανάπτυξης, αυξήστε τους μισθούς και ναι μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, γιατί με την ανάπτυξη μπορούμε να αυξήσουμε και τους μισθούς. Θέλω η Πάτρα να είναι η πρωταγωνίστρια της ανάπτυξης της επόμενης 4ετίας. Θέλουμε τα πανεπιστήμια κέντρα γνώσης και προκοπής και όχι άνδρα ανομίας και παραβατικότητας, όπως κάποιοι άλλοι τα φαντάζονται».

Ειδική αναφορά έκανε και στην αναβάθμιση του ΕΣΥ ως προσωπικό του στοίχημα για την επόμενη 4ετία λέγοντας: « Έχω κουραστεί να απαντώ στα fake news της αντιπολίτευσης ότι τάχα θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ. Είμαστε η μεγάλη πλατιά λαϊκή παράταξη αυτής της χώρας, στεκόμαστε πάντα κοντά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και αυτή την πολιτική θα εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε και την επόμενη 4ετία. Κάποιοι μπορεί να ενοχλούνται εντός και εκτός Ελλάδος με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών μας και τα εξοπλιστικά, τους λέω λυπάμαι για την ενόχλησή σας αλλά αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί με την κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφερόμενος στο τραγικό ναυάγιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Τέσσερα χρόνια ακολουθήσαμε αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για το μεταναστευτικό. Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για μείωση μεταναστευτικών ροών και αυτή είναι και μια βαθιά ανθρωπιστική πολιτική, όσο λιγότερες βάρκες πλέουν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο τόσο λιγότερες είναι και οι πιθανότητες να γίνουν αντίστοιχα ναυάγια. Εμείς συντρίψαμε τους διακινητές».

Για τα αμιγώς εκλογικά και τη στάση της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Κάποιοι στην αντιπολίτευση λένε: δεν θέλουμε τον Μητσοτάκη αυταρχικό και παντοδύναμο, τους απαντώ: παντοδύναμος είναι μόνο ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και μόνο αυτός καθορίζει τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες. Αν σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι ναι στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για τις ζωές μας. Ψηφίζουμε για καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και δεν ξεχνούμε όσους μας φόρτωσαν στο κεφάλι την προσωπική διαφορά και τώρα εμφανίζονται υπέρμαχοι των συνταξιούχων. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και είμαι σίγουρος ότι θα έρθω εδώ στην Πάτρα ξανά ως εκλεγμένος πρωθυπουργός, καλό αγώνα και με τη νίκη».