Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση και να βάλει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα

Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση και να βάλει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα

«Ισχυρή αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ»

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει ισχυρή αντιπολίτευση στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, Κυριακή 18 Ιουνίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Αντιπολίτευση και εμπόδιο στο να παρθούν αντιλαϊκά μέτρα, το να παίρνονται έστω κάποια μέτρα ανακούφισης του λαού, αλλά και να ανοίγει ένας δρόμος για να καταργούνται οι αντιλαϊκοί νόμοι οριστικά και αμετάκλητα, μπορεί να το κάνει η δύναμη του ΚΚΕ, όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω στον λαό γιατί το κύριο είναι οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες, οι κινητοποιήσεις, το οργανωμένο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα παντού», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «ισχυρή αντιπολίτευση δεν μπορούν να κάνουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ που την περασμένη τετραετία ψήφισαν, αντίστοιχα, το 50% και το 70% των εμβληματικών αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ» τονίζοντας πως «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό πρόγραμμα στα βασικά και καίρια ζητήματα και κοινή στρατηγική γραμμή πλεύσης, λένε "ναι" στα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που σημαίνει νέους πλειστηριασμούς, νέα φοροληστεία για τον ελληνικό λαό, καθήλωση μισθών, άσχημες εργασιακές σχέσεις, καμία, ουσιαστικά, χρηματοδότηση της υγείας».

Απαντώντας σε σχετική αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλ. Τσίπρα, είπε ότι «το 1% παραπάνω στο ΚΚΕ είναι αυτό που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία. Δύο βουλευτές παραπάνω του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι θα ψηφίζουν στη Βουλή αντιλαϊκά νομοσχέδια και την ίδια ώρα θα υπονομεύουν τη μαζικοποίηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και των αγώνων του». «Αντίστοιχα, εμείς καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν ΝΔ να απορρίψουν το ψεύτικο δίλημμα "σταθερότητα ή αστάθεια" και να ενισχύσουν το ΚΚΕ», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη σύνθεση της νέας Βουλής και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου συνέβαλε τα μέγιστα το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και το τρίτο πιο επαίσχυντο μνημόνιο. Μπορεί να μην το ψήφισε, όμως σε όλη την πορεία για το σύμφωνο σταθερότητας και στον προγραμματισμό για τα μνημόνια ήταν εκεί».

Υπενθύμισε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «είχε πει πως ήταν "σχήμα λόγου το ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια" στηρίζοντας τον κ. Τσίπρα και όταν το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου κατάργησης των μνημονίων, την οποία ως πρόεδρος της Βουλής είχε υποχρέωση να φέρει στην Ολομέλεια, η κ. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε και το άφησε σε κάποιο συρτάρι του γραφείου της».

«Άρα, κοροϊδεύει χοντρά τον ελληνικό λαό» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, συμπεριλαμβάνοντας και το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου στα «κόμματα μιας χρήσης» τα οποία εμφανίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα μορφώματα δεν ωφελούν σε τίποτα τον ελληνικό λαό».

Όσον αφορά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου μίλησε για «ανείπωτη τραγωδία», υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μείνουν στις χώρες τους, αλλά αναγκάζονται να φύγουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας και των πολιτικών διώξεων. Όπως είπε, η Ελλάδα συμμετέχει στους πολέμους και τις επεμβάσεις «μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και «αυτό πρέπει να σταματήσει».

Σε ερώτηση για «ανοιχτά ή κλειστά σύνορα» ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «θα μπορούσαν να είναι ανοιχτά όταν υπάρχει γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τους άλλους λαούς. Αν υπήρχε αυτή η κοινωνία που εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας, μια κοινωνία όπου στην εξουσία θα ήταν η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός, αν στην Τουρκία ήταν μια τέτοια πραγματικά λαϊκή εξουσία».

Στην παρατήρηση ότι «δεν μιλάμε γι' αυτές τις κοινωνίες», σημείωσε πως «το πρωταρχικό είναι να βαδίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, να αλλάξει άρδην η κοινωνία, η οικονομία, το πολιτικό σύστημα, για να μην εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και άλλων χωρών τα καπιταλιστικά κράτη, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι πολυεθνικές, δημιουργώντας έτσι πολέμους».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να βαδίσουμε και γι' αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η ενίσχυση του ΚΚΕ», ανέφερε.

«Σχετικά με την πολιτική των ανοιχτών και των κλειστών συνόρων, σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε καταστολή των προσφύγων ενώ το ζήτημα είναι η επίλυση των προβλημάτων» τόνισε, υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

«Μέσα στην Τουρκία και στις χώρες που βρίσκονται οι πρόσφυγες θα μπορούσε να γίνει η πιστοποίηση των προσφύγων και η χορήγηση ασύλου ή η προώθηση προς τον τελικό προορισμό. Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν το θέλει η ΕΕ διότι θέλει να έχει τους πρόσφυγες μόνο ως φθηνό εργατικό δυναμικό», συμπλήρωσε.

«Στην Ελλάδα, με 250.000 ευρώ ένας πρόσφυγας λεφτάς μπορεί να έλθει άνετα, η ελληνική πολιτεία του δίνει Golden Visa, για 5.000 ευρώ ένας δουλέμπορος εγκληματίας διακινητής πνίγει τους ανθρώπους στη Μεσόγειο», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.