Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Πάλη για φτηνό, ελεγμένο και ποιοτικό νερό για τον λαό

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Πάλη για φτηνό, ελεγμένο και ποιοτικό νερό για τον λαό

Έγινε παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «κρίση των υδάτων στην Ευρώπη» έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Από τη στιγμή που με τη βούλα της ΕΕ κι όλων των κυβερνήσεων το νερό είναι εμπόρευμα κι ο λαός πελάτης με τους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου να θησαυρίζουν, τις ξηρασίες που πλήττουν την Ισπανία, τη Γαλλία κ.α. ο λαός είναι αυτός που τις πληρώνει και ως καταναλωτής, και ως φορολογούμενος, και ως εργαζόμενος στον κλάδο. Σφοδρό χτύπημα δέχονται κι οι βιοπαλαιστές αγρότες. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ όπως κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσαν την εμπορευματοποίηση του νερού, τη λειτουργία των κρατικών και δημοτικών επιχειρήσεων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σε σύμπραξη με ιδιώτες στην απελευθερωμένη αγορά του νερού στη βάση του νομικού πλαισίου οδηγιών της ΕΕ».

«Απέναντι τους μόνο μια ισχυρή λαϊκή στρατηγική αντιπολίτευση με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να παλέψει μαζί με το λαό για φτηνό, ελεγμένο ποιοτικό νερό, με άμεση μείωση 30% τιμολογίων για ανέργους, χαμηλόμισθους. Ενάντια στην άμεση ιδιωτικοποίηση, συνολικά την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία κράτους - δημοτικών επιχειρήσεων. Με έργα υποδομής χωρίς ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης. Για νερό κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα» τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Κ. Παπαδάκης.