Μητσοτάκης στο Reuters: Κύριος στόχος μου η μείωση των ανισοτήτων

Μητσοτάκης στο Reuters: Κύριος στόχος μου η μείωση των ανισοτήτων

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι είναι απολύτως εφικτός ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας

Στους στόχους της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, εφόσον οι πολίτες της εμπιστευθούν και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας, αναλύει με δηλώσεις του στο Reuters ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας από τους κύριους στόχους μου για τα επόμενα 4 χρόνια είναι να διασφαλίσω, ότι μειώνουμε τις ανισότητες», είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές, ενώ αναδεικνύει και τη στρατηγική μείωσης των φόρων, η οποία, όπως επισημαίνει, έφερε επενδύσεις και έδωσε αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία.

Στην πρώτη γραμμή και η αναβάθμιση του ΕΣΥ. «Είναι κορυφαία προτεραιότητα και ελπίζω ότι, μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας μας, οι Έλληνες θα ζήσουν μία εντελώς διαφορετική εθνική υπηρεσία υγείας», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ο πρώτος μας στόχος φυσικά, είναι να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι, το οποίο είναι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές. Αυτό που αναζητούν οι οίκοι αξιολόγησης, είναι να διασφαλίσουν, ότι θα έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει στον δρόμο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ήδη έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα έχουμε μειώσει σημαντικά τους φόρους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και νομίζω ότι αυτό μας βοήθησε να διασφαλίσουμε ότι προσελκύουμε επενδύσεις και αναπτύσσουμε την οικονομία. Επίσης, έχουμε σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, καθώς προσθέτει δημοσιονομική δύναμη στον προϋπολογισμό μας. Μας βοηθά να πετύχουμε τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης, μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετά κονδύλια όσον αφορά στις κοινωνικές μας πολιτικές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε στην Υγεία και είπε: «Σκοπεύουμε να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της φροντίδας, που παρέχεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτή είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές μας. Χρειάζεται να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό, πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς, αλλά, την ίδια στιγμή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι δε χρειάζεται να αναμένουν τέσσερις μήνες, για να υποβληθούν σε μία επέμβαση. Για εμένα, αυτό είναι κορυφαία προτεραιότητα και ελπίζω ότι, μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας μας, οι Έλληνες θα ζήσουν μία εντελώς διαφορετική εθνική υπηρεσία υγείας».