Μητσοτάκης για το ναυάγιο στην Πύλο: «Αποφασιστική απάντηση στα άθλια δίκτυα των εγκληματιών»

Μητσοτάκης για το ναυάγιο στην Πύλο: «Αποφασιστική απάντηση στα άθλια δίκτυα των εγκληματιών»

«Το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ

Τη θλίψη του για την απώλεια τόσων αθώων ζωών στο ναυάγιο στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου εκφράζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και επισημαίνει ότι η τραγική εξέλιξη υπενθυμίζει, πως «το μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα, το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους, να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».