Απειλεί ο Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο αλλιώς θα εφαρμόσουμε άλλο σχέδιο»

Απειλεί ο Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο αλλιώς θα εφαρμόσουμε άλλο σχέδιο»

«Θα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αν αναγνωριστεί η "ΤΔΒΚ" ως κράτος»

Ένα ακόμη απειλητικό μήνυμα έστειλε τη Δευτέρα (12/6) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επισκέφτηκε τα Κατεχόμενα. «Θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο αλλιώς θα εφαρμόσουμε άλλο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (13/6) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο ο τούρκος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «θέλουμε ειρήνη στο Αιγαίο. Αν όμως κάποιοι δεν θέλουν, τότε θα εφαρμόσουμε άλλο σχέδιο».

«Ο δικός μας ο οδικός χάρτης είναι φανερός. Ο οδικός μας χάρτης εστιάζεται στην ειρήνη. Σε αυτές τις θάλασσες δεν υπάρχει κάποια διέξοδος εκτός από την ειρήνη. Αν υπάρξουν κάποιοι που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, τότε θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικό σχέδιο. Επιθυμία μας είναι μπροστά μας να μην εμφανιστούν τέτοια εμπόδια και το Αιγαίο να δώσει το δικό του μήνυμα ειρήνης στον κόσμο» υπογράμμισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σκληρή γραμμή στο Κυπριακό και στα εξοπλιστικά από τον Ταγίπ Ερντογάν

Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεθηκε στο Κυπριακό και ξεκαθάρισε ότι θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο αν αναγνωριστεί η «ΤΔΒΚ» ως κράτος.

Ταυτόχρονα μίλησε και για τα εξοπλιστικά κάνοντας λόγο για «ρίσκο» και επισημαίνοντας: «Αυτοί που ασχολούνται με τα ανούσια εξοπλιστικά που είναι εναντίον της ισορροπίας στο νησί και στην περιοχή θα πρέπει να το υπολογίσουν προσεκτικά το ρίσκο αυτών των ενεργειών τους. Η ειρήνη και η ασφάλεια των αδελφών μας στο νησί σημαίνει επίσης και την δική μας ειρήνη και ασφάλεια».