Κουτσούμπας: Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να χαμογελάσει ο λαός μας και να είναι πιο δυνατός απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση

Κουτσούμπας: Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να χαμογελάσει ο λαός μας και να είναι πιο δυνατός απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση

Τι απάντησε για το ότι «οι θέσεις του ΚΚΕ δεν είναι υλοποιήσιμες»

Σε ακόμα περισσότερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ «για να έχει περισσότερους λόγους να χαμογελάσει ο λαός μας και να είναι ο ίδιος πιο δυνατός απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται θα είναι της ΝΔ» καλεί ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Ερωτηθείς «γιατί ψήφος στο ΚΚΕ και όχι σε κάποιο άλλο μικρότερο κόμμα;» απάντησε «γιατί τέτοια κόμματα δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον λαό», σημειώνοντας ότι «πόσες και πόσες φορές δεν τα είδαμε να "φουσκώνουν" από την μιντιακή υπερπροβολή, χωρίς να τα έχει συναντήσει ποτέ κανείς στην πραγματική ζωή, να μπαίνουν στη Βουλή, να παίζουν έναν χρήσιμο για το σύστημα ρόλο».

«Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: Ποτάμι, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΔΗΜΑΡ και πρόσφατα ΜέΡΑ-25. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει τώρα και με άλλα κόμματα, όπως της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει βεβαρυμένο παρελθόν συμμετοχής στην εξαπάτηση του λαού το εξάμηνο της "περήφανης διαπραγμάτευσης" του 2015 ως Πρόεδρος της Βουλής, ενώ δεν νομίζουμε ότι κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να κρύψει το "φλερτ" της με ακροδεξιούς και φασίστες, κάποιοι από τους οποίους είναι και στα ψηφοδέλτιά της» πρόσθεσε.

Ως προς το ενδεχόμενο και τρίτης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από τη ΝΔ, είπε ότι «θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου από τα κόμματα που συμφωνούν στα βασικά, αλλά δεν το έκαναν για να εκβιάσουν τους ψηφοφόρους, να υποκλέψουν έδρες από τα άλλα κόμματα με τον ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο».

«Αυτό κάνει τώρα ξανά ο κ. Μητσοτάκης απειλώντας με "εκλογές τον Αύγουστο"» πρόσθεσε, σημειώνοντας «δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση, άλλωστε και αυτοδυναμία να μην προκύψει κάποιο πρόθυμο "συμπλήρωμα" θα βρεθεί, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν».

Σχετικά με τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα για «αποτυχία της στρατηγικής της απλής αναλογικής» είπε ότι «ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ομολογεί ότι το αναλογικότερο εκλογικό σύστημα το έφερε, για να εκβιάσει άλλα κόμματα να του δώσουν στήριξη ή ανοχή, για να φτιάξει τη "μούφα" δήθεν "προοδευτική" κυβέρνηση που ήθελε».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της απλής ανόθευτης αναλογικής «γιατί είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα στο γενικά άδικο πλαίσιο της αστικής δημοκρατίας», προσθέτοντας «επομένως, αυτό που απέτυχε δεν ήταν η απλή αναλογική - άλλωστε δεν ήταν καν απλή αναλογική αφού διατηρήθηκε το όριο εισόδου 3% - αλλά η στρατηγική εκβιασμού του κ. Τσίπρα. Αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα».

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι «οι θέσεις του ΚΚΕ δεν είναι υλοποιήσιμες», ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν είναι υλοποιήσιμες για όσους είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου» και τόνισε: «Στην πραγματικότητα, το μόνο που λείπει σήμερα για να εφαρμοστούν αυτά που προτείνει το ΚΚΕ, είναι να το αποφασίσει η πλειοψηφία του λαού μας και να βγει στο προσκήνιο, μαζί με το ΚΚΕ, που είναι έτοιμο να υπηρετήσει το Πρόγραμμά του από κυβερνητικές θέσεις, για να τα κάνουμε όλα πράξη μαζί με το λαό πρωταγωνιστή».

«Μέχρι να συμβεί αυτό, εμείς θα προσφέρουμε στον λαό μας τη μόνη 100% γνήσια, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και στην προκειμένη περίπτωση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ» τόνισε.

Ως προς την «κοστολόγηση» των προγραμμάτων των κομμάτων, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το δικό μας Πρόγραμμα κοστίζει τα πάντα σε αυτούς που δεν προσφέρουν τίποτα και κατέχουν σήμερα όλον τον πλούτο της χώρας και δίνει τα πάντα στους εργαζόμενους που τον παράγουν και ζουν στην αβεβαιότητα. Φυσικά και δεν μπορεί να το κοστολογήσει κανένας οργανισμός του σημερινού συστήματος γιατί, όταν εφαρμοστεί το Πρόγραμμα αυτό, οι κοινωνικές ανάγκες θα έχουν πάψει να λογίζονται ως "κόστος" για την κάλυψη του οποίου θα πρέπει να βρεθούν κάποια "φορολογικά ισοδύναμα", αλλά θα αποτελούν τον ίδιο τον σκοπό για τον οποίο θα κινείται η οικονομία».

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αύξηση των μισθών τις οποίες είχε καταθέσει και στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, όχι γιατί δεν είναι υλοποιήσιμα, αλλά γιατί θίγουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου την οποία όλοι τους είναι ταγμένοι να υπηρετούν. Μόνο με πιο δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα μπορούμε να τα επιβάλουμε».

Στη συνέντευξή του, ο Δ. Κουτσούμπας ο οποίος είναι και υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, μίλησε για τα προβλήματα της πόλης, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ «με όλες του τις δυνάμεις έχει πρωτοστατήσει όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε διεκδίκηση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων» και τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον του λαού της Θεσσαλονίκης και η διατήρηση των εδρών του κόμματος και η αύξηση των ποσοστών του.

Ερωτηθείς για την αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ σε συνάρτηση και με το «προσωπικό του "άνοιγμα" στους νέους», είπε ότι «όλα βοηθάνε και σε όλα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκεί μια καλύτερη "επικοινωνία" για να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ», σημειώνοντας ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά το ΚΚΕ τα έλαβε εκεί που αναπτύχθηκαν σημαντικοί εργατικοί-λαϊκοί αγώνες.

«Εγώ επικοινωνιολόγους δεν έχω, είμαι απλώς ο εαυτός μου και χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που χρησιμοποιούσα πάντα και με βοηθούν να πω αυτό που θέλω. Ίσως και αυτό να έχει εκτιμηθεί από τη νεολαία, γιατί τελευταία βλέπουμε αρκετούς μεσήλικες να προσπαθούν να παραστήσουν τους 16χρονους με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα...» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.