Πάτρα: Ένταση έξω από εκλογικό κέντρο της ΝΔ από συγκέντρωση ομάδας αντιεξουσιαστών

Πάτρα: Ένταση έξω από εκλογικό κέντρο της ΝΔ από συγκέντρωση ομάδας αντιεξουσιαστών

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ καταδικάζει την ενέργεια

Κλίμα έντασης προκλήθηκε απόψε έξω από εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην Πάτρα, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε συγκέντρωση, ζητώντας την αποφυλάκιση κρατουμένου, που πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, μία ομάδα περίπου 25 ατόμων πλησίασε το κτίριο που στεγάζεται το εκλογικό κέντρο, στην διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέου και Ερμού, ανήρτησε πανό, φώναξε συνθήματα και πέταξε «τρικάκια». Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έπειτα από λίγη ώρα η ομάδα των αντιεξουσιαστών αποχώρησε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Oι ‘γνωστοί άγνωστοι' μπαχαλάκηδες επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην Πάτρα. Στόχος τους ήταν να εισβάλουν στο εκλογικό κέντρο, στο οποίο βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Αντώνης Κουνάβης, μέλη της οργάνωσης και εθελοντές, οι οποίοι και τους απώθησαν. Εξύβριζαν τα μέλη της ΝΔ που δημιούργησαν μια αλυσίδα προστασίας στην είσοδο του εκλογικού κέντρου, επιχείρησαν να πετάξουν μπογιές για να καταστρέψουν το εκλογικό κέντρο και να προπηλακίσουν τα 40 στελέχη και εθελοντές που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Η κοινωνία των ενεργών πολιτών, τους έχει περιθωριοποιήσει. Η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας και τα χιλιάδες μέλη της ΝΔ στην Αχαΐα, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια άλλη Ελλάδα. Η απάντηση μας σε αυτούς είναι ίδια. Η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν εκβιάζονται από τέτοιες ενέργειες. Δεν μας φοβίζουν. Δεν μας τρομοκρατούν. Προχωράμε ενωμένοι, δυνατά, τολμηρά και μπροστά».