Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τρίτες εκλογές τον Αύγουστο αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία – Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τρίτες εκλογές τον Αύγουστο αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία – Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα»

Τι είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΥ και το ντιμπέιτ

Συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη» παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε αρχικά, αισθάνεται καλά μετά την περιπέτειά του με τον κορονοϊό και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι όπως του είπε η ομάδα του ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι πέρασε τον covid με πολύ ήπια συμπτώματα αλλά έχουμε στην διάθεσή μας πολλά όπλα να τον αντιμετωπίσουμε.

 

Ερωτηθείς αν αισθάνεται άτρωτος είπε «ότι γιατί η κάλπη είναι άδεια και οι πολίτες πρέπει να ξαναψηφίσουν». Ωστόσο είπε ότι αισθάνεται ικανοποίηση από το ποσοστό αλλά και ευθύνη για να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να είναι χρήσιμος ως πολιτικός και ως πρωθυπουργός.

Ζήτησε να μην θεωρήσει κανείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και να μην επιδειχθεί αλαζονεία. Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση με ένα νόμο που δίνει μπόνους στο πρώτο κόμμα. Ασκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε με την απλή αναλογική ναρκοθέτησε την πορεία τη χώρας. Εξήγησε ότι όσον αφορά στις τρίτες κάλπες τον Αύγουστο νομοτελειακά θα οδηγηθούμε εκεί αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πριν από τα τραγικά περιστατικά του ΕΣΥ είχε μιλήσει για την ανάγκη αναμόρφωσής του.

Αναφέρθηκε στην πρωινή του επίσκεψη στον Άγιο Σάββα και το πρωτοποριακό πρόγραμμα Οίκοθεν για θεραπεία των καρκινοπαθών στο σπίτι.

Τόνισε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την αναμόρφωση του ΕΣΥ και είπε ότι η πρόκληση είναι μεγάλη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το debate που έγινε και αυτό που θα γίνει είπε ότι θεωρεί ότι ακούστηκαν χρήσιμα πράγματα και οι δημοσιογράφοι έκαναν καλά την δουλειά τους. «Δουλειά τους είναι να μας στριμώχνουν», είπε και πρόσθεσε ότι είναι μια ευκαιρία να ακουστούν τα προγράμματα των κομμάτων και οι θέσεις τους.

«Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός και οι πολίτες σκέφτηκαν πολύ για να κάνουν αυτή την επιλογή στις προηγούμενες εκλογές. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά για τι ψηφίζουν».

 

Για το αν θα κάνει ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν έχουμε προεδρικό σύστημα αλλά κοινοβουλευτικό και η τηλεμαχία γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Νομίζω ότι σε έναν βαθμό οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν θα μάθουν κάτι καινούριο από ένα debate ανάμεσα σ εμένα και τον κ. Τσίπρα.

Για τη συμμετοχή των πολιτικών σε «ψυχαγωγικές» εκπομπές είπε ότι είναι μια ευκαιρία να τους γνωρίσουν καλύτερα οι πολίτες. Να φεύγουμε από τα κλισέ.

Για το TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μέσα από αυτή την πλατφόρμα δεν δείχνει κάτι καινούριο αλλά αυτό που είναι ο ίδιος πραγματικά. Αν θέλετε να γνωρίσετε ποιος είναι πραγματικά ο Κυριάκος πρέπει να τον δείτε από κοντά και αυτό είναι το TikTok. Δεν είναι μόνο θέμα εικόνας και οι νέοι μας ψήφισαν γιατί μιλήσαμε για τα πραγματικά τους προβλήματα, είπε.

Το TikTok κου έχει δώσει τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι και να κάνω πλάκες.

 

Για το πως ήταν ως παιδί στο σχολείο είπε ότι ήταν καλός μαθητής αλλά όχι σπασίκλας και έχει κρατήσει πολλές φιλίες από το σχολείο και όταν θέλει να αποτοξινωθεί από την πολιτική μιλάει με τους φίλους του.

Το περιστατικό στη Μύκονο

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για το πως τον αντιμετώπιζαν οι άλλοι στην εφηβεία του καθώς ο πατέρας του ήταν πολιτικός. «Έχεις μια αίσθηση της ευθύνης και προσπαθείς να ισορροπήσεις και να περνάς μια κανονική εφηβεία. Δεν ήθελα να εκθέσω τον πατέρα μου», είπε. Διηγήθηκε ένα περιστατικό: «Ήμουν στη Μύκονο όταν ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός. Ένα βράδυ αργά είχαμε πιει λίγο παραπάνω και μια κυρία μου ζήτησε να μην γίνει καινούριο λιμάνι και μου ζήτησε να υπογράψω. Μια εβδομάδα μετά με ρώτησε ο πατέρας μου: υπέγραψες να μην γίνει καινούριο λιμάνι στη Μύκονο; Τελικά έγινε το λιμάνι».

Είπε ακόμα ότι προσπαθούσε πάντα να εξηγήσει στα παιδιά του ότι πρέπει να είναι δυο φορές πιο ταπεινοί λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική. Με αφορμή κάποια πρόσφατα περιστατικά που αναδείχθηκαν από τις κοινωνικές εκπομπές έχει τελειώσει το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Τα παιδιά μου το έχουν ενστερνιστεί.

Θα ήθελα, είπε να μπορούν να πάρουν από εμένα την επιμονή και την προσήλωση στον στόχο.